Ο «τζογος» της ελεγχομενης σταθμευσης

Τρία εικοσιτετράωρα «ζωής» μετρά το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόστηκε εκ νέου και για πολλοστή φορά στο κέντρο της Κομοτηνής, με τα ροζ χαρτάκια, κλήσεις αλλιώς, από πλευράς της τροχαίας, να αποτελούν σχεδόν τη νέα μόδα στα αυτοκίνητα της πόλης, μιας και από λίγα μόλις υπολείπονται.
 
Και μπορεί οι οδηγοί της πόλης να πιάστηκαν απροετοίμαστοι στην εφαρμογή του μέτρου, ξανά, ωστόσο σε πλήρη ετοιμότητα εμφανίζεται η τροχαία η οποία πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους και μοιράζει «αβέρτα» τις κλήσεις στους παραβάτες.
 
Απροετοίμαστη όμως εμφανίζεται και η δημοτική αρχή, που δεν φαίνεται να έκανε σωστό σχεδιασμό καθώς τα παράπονα από τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, σχετικά με την απουσία πρόβλεψης γι’ αυτούς , τείνουν να φτάσουν τον αριθμό τον «μαγικών» ροζ χαρτιών που έχουν μοιραστεί το τριήμερο. Και από ό,τι μαθαίνουμε πολλές και οι επισκέψεις στο Δημαρχείο, με την απάντηση να μην ικανοποιεί καθότι τείνει προς αυτή που λέει πως μπρος στο συλλογικό όφελος θυσιάζουμε το ατομικό. Όταν όμως καταπατάται το ατομικό μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας της πόλης, γίνεται δηλαδή και αυτό συλλογικό τι γίνεται; Γιατί μην ξεχνάμε ότι η Κομοτηνή, δεν φημίζεται για το μέγεθός της, τουτέστιν πολλοί εκείνοι που διαβιούν το κέντρο και τα πέριξ αυτού, ήτοι στους δρόμους που εφαρμόζεται πλέον το μέτρο.
 
Και το συλλογικό βέβαια, υπό την έννοια που υιοθετεί και η δημοτική αρχή, τίθεται αν αμφιβόλω και αρκεί κανείς να ρίξει μία ματιά στις συζητήσεις που διεξάγονται στα social media. Που και φωνές διαμαρτυρίας υπάρχουν για την μη ορθή εφαρμογή, κυρίως σε ό,τι αφορά το 30λεπτο της παραμονής και της μη δυνατότητας ανανέωσης του χρόνου, και κυρίως στοιχήματα για το πόσο θα διαρκέσει αυτή τη φορά το μέτρο.
 
Φυσικά για να αποδίδουμε «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ναι μεν υπογραμμίζουν τις ελλείψεις του  μέτρου, αλλά ορθώς υπογραμμίζουν και την ελλιπή κουλτούρα ημών, σε ό,τι αφορά τα της μετακίνησης και την «αλόγιστη» χρήση αμαξιού για το παραμικρό, πηγή της πλειοψηφίας, όπως τονίζουν, των προβλημάτων του κυκλοφοριακού κ.ο.κ.
 
Πάντως επί του στοιχηματικού, η απόδοση για τη συνέχιση του μέτρου κινείται σε ιστορικά χαμηλά! Ν.Β.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.