«Ο Τσιπρας εχει ηδη συμφωνησει»

Το σχόλιο Θεοδωράκη για τα της διαπραγμάτευσης

Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να διαπραγματευτεί τίποτα ουσιαστικά, σημείωσε από την Κομοτηνή ο Σταύρος Θεοδωράκης, θεωρώντας πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει η τελική επιβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει.
 
«Αυτή η κυβέρνηση αρέσκεται στη δημιουργία αμφιβολιών, στη δημιουργία μικρών ρήξεων, έτσι ώστε στο παρά πέντε, όταν πια ο χρόνος εκπνέει, όταν έχουμε και γιορτές και ο κόσμος δεν θα έχει στραμμένη την προσοχή του προς την πολιτική, να πει “αναγκάστηκα, υπέγραψα, προχωράμε”».
Για αυτό και θεώρησε πως δεν θα υπάρξει ρήξη και ότι οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός δεν αποσκοπούν σε τίποτα άλλο πέρα από το να επιβεβαιώσουν τις αποφάσεις του.
 
«Το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι», σημείωσε, θα πρέπει να μετέχουν στο πρόγραμμα», υπενθυμίζοντας πως το ΔΝΤ, υποστηρίζει κάτι που υποστηρίζουν και οι Έλληνες, την ελάφρυνση του χρέους. «Σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση», συνέχισε ο ίδιος, «όπως άλλωστε έχει παραδεχτεί και ο αρμόδιος υπουργός, το ΔΝΤ είναι σύμμαχος. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι θα πρέπει εντός προσδιορισμένου χρονικού πεδίου να ελαφρυνθεί το χρέος.
 
Αυτό όμως ούτε οι Γερμανοί το βάζουν μπροστά, ούτε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις, άρα στο θέμα του χρέους το ΔΝΤ βοηθά τη δική μας επιχειρηματολογία.
Στα υπόλοιπα ζητήματα όμως, έχουμε συμμάχους πιο πολύ στην Ευρώπη και εκεί θα πρέπει να δώσουμε έμφαση. Έτσι κινείται η διεθνής πολιτική. Σε κάποια θέματα θα σε στηρίξουν κάποιοι και σε κάποια άλλα, κάποιοι άλλοι». Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.