Ο ΤΣΙΠ, ο ΦΛΑΜΠ, ο ΠΑΠ και τα αλλα τα παιδια βαζουν στοιχημα

Ενώ όλη η Ελλάδα ανέμενε με αγωνία τα αποτελέσματα των εκλογών, από νωρίς το πρωί της Κυριακής οικογένειες, φίλοι και παρέες, έβγαζαν τα «κιτάπια» τους κι έγραφαν τις δικές τους προβλέψεις για τα ποσοστά του κάθε κόμματος –μεταξύ μας κι εμείς οι «Παρατηρητές» το κάναμε-.
 
Οικογενειακά στοιχήματα, ωστόσο, δεν έβαλαν μόνοι «απλοί πολίτες» αλλά και τα μεγάλα κεφάλια της Κουμουνδούρου, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας. Ενώ, λοιπόν, περίμεναν όλοι μαζί το τελικό αποτέλεσμα, μαζί με ουισκάκι όπως γράφουν διάφορα δημοσιεύματα –μεγάλη αγωνία είχαν για να τα πίνουν από τις 6- έβγαλαν κι αυτοί ένα πρόχειρο χαρτάκι για να κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ –ποιος ακούει άλλωστε πλέον τους δημοσκόπους!.
 
Το χαρτάκι αυτό δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» και μάλιστα μας εντυπωσίασε το παρεΐστικο της όλης διαδικασίας, καθώς τα ονόματά τους ήταν με συντομογραφίες! Ο «μάντης» της παρέας ήταν ο Μανώλης Πετσίνης – άγνωστος στο ευρύ κοινό – εκ των εμπίστων του Αλέξη Τσίπρα και συμμαθητής του Νίκου Παππά, προβλέποντας τις 7 μονάδες διαφοράς και ακριβώς τα ποσοστά: ΣΥΡΙΖΑ 35%-ΝΔ 28%. Ο ΤΣΙΠ (βλ. Τσίπρας), δεν περίμενε το εύρος της νίκης του, καθώς εκτίμησε τη διαφορά στο 3% και έδινε 32,5% στο κόμμα του και 29,5% στο κόμμα του Ευ. Μεϊμαράκη. Τέσσερις μονάδες προέβλεψε ο ΣΑΚΕΛ (βλ. Σακελλαρίδης) και στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε έξω δίνοντας 33%-29%. «Μυρίστηκε» τη μεγάλη διαφορά ο ΜΙΧΟΠ (βλ. Θόδωρος Μιχόπουλος), εκτιμώντας ότι θα προηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο έπεσε έξω στα ποσοστά, αφού έδωσε 31% στο κόμμα του και 26% στη ΝΔ. Οι ΠΑΠ (βλ. Παππάς) και ΦΛΑΜΠ (βλ. Φλαμπουράρης) εκτίμησαν ότι η ΝΔ θα φτάσει στο 29% αν και από την εικόνα δεν διακρίνεται τι ποσοστό προέβλεψαν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, ένας ακόμη συνεργάτης του επιτελείου Τσίπρα, του οποίου δε διακρίνεται το όνομα προέβλεψε το υπεραισιόδοξο για τη ΝΔ 31% αλλά δεν διακρίνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Άραγε πού είναι οι προβλέψεις της Περιστέρας; Λέτε το σημείο που δε διακρίνεται και δίνει 31% στη ΝΔ να έγραφε το όνομα ΜΠΕΤΥ; Ν.Μ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.