Ο Θρακας Ιππεας ετοιμαζει «πεταλι» για τα Πετρωτα!

Τη δημιουργία ποδηλατικής διαδρομής από την πόλη της Κομοτηνής έως και τα Πετρωτά του δήμου Μαρώνειας-Σαπών πρότεινε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας», υποβάλλοντας την πρότασή του στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader. Η ιδέα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Ποδηλατικές Διαδρομές Υπαίθρου» του σχετικού προγράμματος «Ανακάλυψε, Ζήσε, Επένδυσε στο νομό Ροδόπης», ενώ ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στις 70.000 ευρώ.
 
Η δράση αποσκοπεί στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, ώστε να καταστεί πόλος έλξης επισκεπτών, ενώ η πρόταση του συλλόγου σηματοδοτεί το πρώτο ουσιαστικά έργο στον τομέα του αθλητικού τουρισμού της περιοχής.
 
Σε μια εποχή, λοιπόν, που το ποδήλατο ανέρχεται σε ολοένα και δημοφιλέστερο μέσο μετακίνησης και κυκλοφορίας, μια νέα ποδηλατική διαδρομή, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα νέο είδος «ποδηλατικού τουρισμού» στην περιοχή μας, γεγονός που σίγουρα είναι άκρως ευτυχές. Αν υλοποιηθεί τελικά το έργο, μπορεί αυτό να γίνει η αρχή για μια νέα «Ροδόπη των ποδηλατιστών». Ν.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.