Ο Θοδωρης ξεκινησε το ταξιδι του για το Τσαντ

Αναχώρησαν τα Κιρκινέζια

O «Θοδωρής» το κιρκιζένι από τους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι για το Τσαντ!

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από την Ορνιθολογική Εταιρία «ο Θοδωρής είναι ένα ενήλικο αρσενικό Κιρκινέζι με πομπό από το Πρόγραμμα Life Falkon που κάθε άνοιξη διανύει ερήμους και θάλασσες για να επιστρέψει στο «χωριό» του, στους Αγίους Θεοδώρους Ροδόπης, λίγο έξω από την Κομοτηνή.

 Πέρα από δεινός ταξιδευτής, ο Θοδωρής έχει και πολύ καλό… γούστο αφού έχει εγκατασταθεί στη φωλιά που τοποθέτησε η Ομάδα της #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο κτίριο του κλειστού -πλέον- Γυμνασίου.

Πέρυσι και φέτος, μαζί με το ταίρι του μεγάλωσαν στη φωλιά 3 νεοσσούς , όλοι εκ των οποίων πέταξαν με επιτυχία. Η αναπαραγωγική επιτυχία των Κιρκινεζιών είναι σημαντική και για τους κατοίκους της περιοχής, αφού το είδος αποτελεί σύμμαχο των αγροτών!

Μόνο ο Θοδωρής, τρώει κάθε χρόνο χιλιάδες ακρίδες και άλλα μεγάλα έντομα στα σταροχώραφα της Ροδόπης, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση των εχθρών των καλλιεργειών.

Ο Θοδωρής αυτές τις μέρες ταξιδεύει. Όπως κάθε χρόνο, πηγαίνει για διακοπές στο Τσαντ και σε άλλα μέρη της υποσαχάριας Αφρικής, πετώντας 4.500 χιλιόμετρα μακριά από την Κομοτηνή.

Θα επιστρέψει τέλη Μαρτίου στο αγαπημένο του χωριό και εμείς περιμένουμε πώς και πώς να τον ξαναδούμε!

Α! Και μην το ξεχάσουμε: εάν συναντηθείτε κάπου με τον Θοδωρή, θα τον αναγνωρίσετε από τον κωδικό Α01 στο μπλε δαχτυλίδι του -ήταν, βλέπετε, ο πρώτος που σημάνθηκε στη “γειτονιά”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.