O tempora, o mores

Απαρατήρητα

Την καθυστέρηση στην επισκευή της εισόδου του Διοικητηρίου Ροδόπης, όπου τα σκαλιά θέλουν εδώ και πολύ καιρό επισκευή, θέλησε να αναδείξει ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, κ. Κώστας Κατσιμίγας, με σκωπτική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρομοιάζοντάς τα με τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας.

Σε αυτή τονίζει πως «Ένα χρόνο πριν ρωτήσαμε την διοίκηση της Περιφερειας τι σκοπεύει να κάνει με το χάλι της εισόδου του κτιρίου της Λ. Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικιδης μας απάντησε ότι εκπονείται μελέτη που θα μετατρέψει τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας σε ένα πράγμα κάτι ανάμεσα στους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας και τους κήπους των Βερσαλλιών. Για την ώρα ακόμη η εικόνα είναι αυτή που βλέπετε!!!».

Συνήθως αναρτήσεις σαν και αυτές γίνονται αφορμή για σχόλια από κάτω, αγανάκτηση από μερικές πλευρές, αλλά και ευκαιρία να καυτηριαστούν και άλλα προβλήματα κοντά, ή μακριά από το συγκεκριμένο χώρο, και εκεί τελειώνουν όλα.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως τον κ. Κατσιμίγα παρακολουθούσε και ο Αντιπεριφερειάρχης, που απαντάει το ίδιο σκωπτικά: «Ισχύει ότι η μελέτη εκπονείται από συνάδελφο σου.. θα ζητηθεί και η έγκριση σου βέβαια ως παλιός αρχιτέκτονας που είσαι»

Λίγο ιδιότυπος ο δημόσιος διάλογος, αλλά στις εποχές που ζούμε, φαίνεται πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. O tempora, o mores που έλεγε και ο Κικέρωνας…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.