Ο Συλλογος Ατομων με Κινητικα Προβληματα και Φιλων Ν. Ροδοπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» στο τετραημερο εκδηλωσεων με τιτλο «Η Νυχτα Μερα στο Παρκο Σταυρος Νιαρχος».

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 21-24 Ιουνίου και θα συνδυάζουν τη μουσική με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τον αθλητισμό με τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ολονύχτιες προβολές με την τέχνη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο μαγεία & εκπλήξεις.

Κάθε ημέρα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος».

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ εστιάζουν σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες (Τέχνες, Άθληση, Εκπαίδευση και Βιωσιμότητα), μέσα από τις οποίες αντανακλάται η φιλοσοφία ολόκληρου του έργου: ανοιχτή πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως, των πολιτών σε έναν σύγχρονο, φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, όπου η μουσική, το θέατρο και οι τέχνες θα συνδιαλέγονται με την αναψυχή, την έρευνα, τη φύση και την άθληση.  

Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», θα συμμετέχει στη δράση και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα Παραολυμπιακά Αθλήματα στις 23 Ιουνίου από τις 18:30 – 21:00 για παιδιά από 6 – 16 ετών.

«Τα Παραολυμπιακά Αθλήματα καθιερώθηκαν από τους Βρετανούς βετεράνους του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 και από τότε δημιουργούν ένα όλο και πιο δυναμικό παράδειγμα για τους ανθρώπους με αναπηρίες, τους εξοπλίζουν με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στα ταλέντα τους. Το πρώτο παραολυμπιακό πάρκο στο ΚΠΙΣΝ, με τίτλο «Εξερευνώντας την Παραολυμπιακή Κίνηση», απευθύνεται στις ευαισθησίες του κοινού και στις ικανότητες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Τους καλεί να δείξουν τι σημαίνει μια απόφαση για μια ζωή χωρίς περιορισμούς και τους προτείνει boccia, ξιφασκία, μπάσκετ και καθιστό βόλεϊ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.snfcc.org/countdown

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.