O Σπυρος Νταντανιδης στο 10ο TedX της ΑΣΟΕΕ

Θα μιλήσει για το εάν είναι κουλ η λέξη ανάπηρος

Το Σάββατο 9 Απριλίου στην Αθήνα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα πραγματοποιηθεί το 10ο TedX της ΑΣΟΕΕ ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Γιατί όμως σας το λέμε αυτό; Ομιλητής σε αυτό το γεγονός θα είναι ο Κομοτηναίος Σπύρος Νταντανίδης.

Μεταξύ των ομιλητών βρίσκονται ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Μίνα Ψυχογιού, ο James Ehrlich, η Ξένια Ντάνια κ.ά. ενώ ο δικός μας Σπύρος Νταντανίδης, έχει προσκληθεί ως ανάπηρος καλλιτέχνης, ενεργός για τα δικαιώματα της κοινότητας μέσα από τον Σύλλογο Περπατώ σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα μέσα από την σελίδα που έχει μαζί με τον Γρηγόρη Χρυσικό με τίτλο cool crips στο Instagram.

Ο Σπύρος θα μιλήσει για το εάν είναι κουλ η λέξη ανάπηρος και θα επεκταθεί γύρω από το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από την επιμονή των cool crips και του Συλλόγου Περπατώ εντάχθηκε στο TedX της ΑΣΟΕΕ και η ζωντανή διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα για κωφά άτομα, όπως και επιπλέον κόστη προσβασιμότητας.

Όπως μας αναφέρει ο κ. Νταντανιδης, η συμμετοχή του κρινόταν από την κάλυψη αυτού του κόστους μέχρι που καλύφθηκε κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του ΕΒΕΡ Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος έσπευσε να κινητοποιήσει τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα άτομα σε αυτό το γεγονός. Σε αυτό το μεγάλο επετειακό event θα υπάρχει ένας Κομοτηναίος ομιλητής αλλά και οι χορηγοί προσβασιμότητας θα είναι οι επιχειρήσεις της περιοχής μας. Όπως μας είπε και ο κ. Νταντανιδης «η Κομοτηνή πλέον εξάγει προσβασιμότητα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.