Ο ρεκορντμαν Στυλιανιδης και η πρωτη φορα του Ιλχαν Αχμετ

Δύο στοιχεία για τις στατιστικές των εκλογών

Όλοι αυτοί οι αριθμοί των εκλογών σε κάποιους προκαλούν πονοκέφαλο σε άλλους πάλι μια ακαταμάχητη έλξη. Είναι οι περίφημοι λάτρεις της στατιστικής στους οποίους οι εκλογές έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Το τηλεφώνημα ενός τέτοιου εκλογικού λάτρη της στατιστικής δεχθήκαμε τη Δευτέρα. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν μας θύμισε πως ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι ο «ρέκορντμαν» των βουλευτικών θητειών στην Ροδόπη, τουλάχιστον την περίοδο της μεταπολίτευσης. Οι 8 που μετρούσε πριν την 21η Μαΐου του 2023 πλέον έγιναν 9 αφού ο κ. Στυλιανίδης εκλέγεται αδιάλειπτα στη Ροδόπη από το 2000 και έπειτα, με εξαίρεση τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015.

Για να έχουμε μια εικόνα, οι αμέσως επόμενοι σε βουλευτικές θητείες είναι οι Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Στυλιανός Μπλέτσας με τέσσερις θητείες.

Όσο για τον Ιλχάν Αχμέτ αυτό που μας μετέφερε ο ίδιος λάτρης της εκλογικής στατιστικής είναι πως είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να επανεκλεγεί βουλευτής με τον ίδιο πολιτικό φορέα. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά έτσι είναι. Η πρώτη του εκλογή ήταν το 2004 με τη ΝΔ, η δεύτερη τον Σεπτέμβρη του 2015 με το Ποτάμι και η τρίτη το 2019 με το Κίνημα Αλλαγής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.