Ο πρυτανης ειναι ακομα εδω…

Απαρατήρητα

Με την λειτουργία του Μουσείου Καραθεοδωρή, που ξεκίνησε το Σάββατο, η επαναλειτουργία της Τσανακλείου έχει πλέον σχεδόν ολοκληρωθεί, και στους τρεις ορόφους της.

Βέβαια οι επισκέπτες, που ελπίζουμε πως στο μέλλον, και μετά την πανδημία, θα είναι πολλοί, όσο βρίσκονται εκεί, θα μπορούν να δουν σημάδια από την παλαιότερη χρήση της, ως έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πιο εμφανές, φυσικά, είναι η σφραγίδα «Πανεπιστήμιον Θράκης» που βρίσκεται μπροστά από τη σκάλα στο ισόγειο, αλλά υπάρχουν και πολλά μικρότερα στοιχεία, τα οποία όμως θυμίζουν το πέρασμα του πανεπιστημίου από το χώρο.

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιο δείγμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στην είσοδο των γραφείων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.

Εκεί, έχει αφεθεί η επιγραφή «Καθηγητής Κώστας Σιμόπουλος» ο οποίος ήταν και ο τελευταίος πρύτανης που είχε γραφείο στην Τσανάκλειο, πριν η Πρυτανεία μεταφερθεί στην πανεπιστημιούπολη.

Και μπορεί το Πανεπιστήμιο να έφυγε κάπως απότομα από το χώρο, όμως είναι καλό να θυμόμαστε την παρουσία του εκεί, και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.