Ο Νοτης Μαυρουδης μελοποιει Γ. Βιζυηνο

Απαρατήρητα

Μάλλον διόλου τυχαία δεν ήταν η παρουσία του Νότη Μαυρουδή στις φετινές εκδηλώσεις των Ελευθερίων της πόλης μας. Ο καταξιωμένος δημιουργός, που και κατά το παρελθόν έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην περιοχή μας, θα παρουσιάσει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Άγρυπνο Φεγγάρι».

Πρόκειται για ένα βιβλίο-cd που περιλαμβάνει μελοποιήσεις σπουδαίων ελληνικών ποιημάτων του 19ου και 20ου αιώνα. Την ερμηνεία των 13 συνολικά μελοποιημένων ποιημάτων έχουν αναλάβει η Νένα Βενετσάνου, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μαρία Θωίδου, ο Αλκίνοος Ιωάννιδης, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μόρφω Τσαϊρέλη ενώ το βιβλίο περιλαμβάνει τα ποιήματα, βιογραφικό και σημείωμα του ίδιου του συνθέτη, και δύο κείμενα του Αντώνη Μποσκοΐτη: ένα για τον Νότη Μαυρουδή και μια συνοπτική έρευνα για την «παρουσία» των παραπάνω ποιητών στην ελληνική δισκογραφία.
 
Προς τι η αναφορά μας στην εν λόγω δουλειά; Μα γιατί ανάμεσα στα μελοποιημένα ποιήματα ανήκει και ένα του Γεώργιου Βιζυηνού που τιτλοφορείται «Το Παιδί» και ερμηνεύει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Για την ιστορία, εκτός από τον Βιζυηνό ο Νότης Μαυρουδής στην εν λόγω δουλειά μελοποιεί επίσης ποιήματα του Γ. Σαραντάρη, της Μ. Πολυδούρη, του Γ. Σεφέρη, του Ν. Λαπαθιώτη, του Κ. Βάρναλη και του Κ. Καρυωτάκη.
 
Καλοτάξιδο το «Άγρυπνο Φεγγάρι»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.