Ο «Νασος το ελεφαντακι» των Καββαδα και Πεχλιβανη υποψηφιο για τα βραβεια Public

Η ιστορία που απέκτησε «σάρκα και οστά» από την Κομοτηναία εικαστικό διεκδικεί το βραβείο ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας

Η ιστορία του Νάσου, του μικρού ελέφαντα που αναγκάζεται να «ξεριζωθεί» από την πατρίδα του, ξεκινώντας ένα μεγάλο ταξίδι, τους σταθμούς του οποίου εμπνεύστηκε η συγγραφέας Βιβή Καββαδά και έκανε πραγματικότητα στο χαρτί η Κομοτηναία εικαστικός Ελένη Πεχλιβάνη είναι υποψήφιο για το βραβείο Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας των φετινών βραβείων Public.
 
Όπως είχαμε γράψει με την αφορμή της κυκλοφορίας του «Νάσος το ελεφαντάκι – Το μακρύ ταξίδι» αποτελεί την πρώτη συγγραφική προσπάθεια της συγγραφέα, σε αντίθεση με την εικονογράφο του βιβλίου κ. Ελένη Πεχλιβάνη που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την παιδική εικονογράφηση.
 
Μία ιστορία αφιερωμένη στην έννοια της προσφυγιάς, που «γεννήθηκε» από την επικαιρότητα του μεταναστευτικού φαινομένου και την ανάγκη, οι δύο δημιουργοί να διδάξουν στα παιδιά τις έννοιες της προσφυγιάς, της τόλμης και της φιλοξενίας.
 
Ένα εξαιρετικό βιβλίο, που όσοι το κρατήσαμε στα χέρια μας, παιδιά και ενήλικες, μόνο βαθιά συγκινημένοι και πολύ πιο συνειδητοποιημένοι απέναντι στην «σημερινή» πραγματικότητα της μετανάστευσης βγήκαμε.
 
Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν το βιβλίο των κ.κ. Καββαδά και Πεχλιβάνη εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.