Ο Μητροπολιτης Ιερισσου επλεξε το εγκωμιο του Μητροπολιτη μας

Απαρατήρητα

Το εγκώμιο του εορτάζοντα Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, έπλεξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, κατά την Θεία λειτουργία της Τρίτης, κατά την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα.

«Ο μητροπολίτης σας είναι ένα κομμάτι μάλαμα, ένα κομμάτι μάλαμα που βρίσκεται εδώ για να φυλάει Θερμοπύλες, και να κρατάει ισορροπίες» τόνισε με νόημα ο Μητροπολίτης Ιερισσού, που όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Τόνισε δε πως όταν ήταν Αρχιμανδρίτης στην Ξάνθη, υπό την σκέπη του εκεί Μητροπολίτη Παντελεήμονα, έμαθε άριστα τα διοικητικά της Εκκλησίας, και οι γνώσεις του είναι ζηλευτές και στην Ιερά Σύνοδο. «Ο δεσπότης σας είναι ρέκτης της Εκκλησίας» συνέχισε, αναφερόμενος στις προσπάθειές του να αναδείξει και να ενισχύσει το έργο της Μητρόπολης σε όλα τα σημεία της Ροδόπης, ενώ έκλεισε, χαρακτηρίζοντάς τον «άρχοντα στη Θεία Λειτουργία», ενθυμούμενος τα λόγια του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄, ο οποίος του είχε πει πως όταν κάποιος δίνεται στη Θεία Λειτουργία, δίνεται στον Χριστό, και αυτό ισχύει για τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.