Ο μαεστρος Σπυρος Ψαρρας και η βραβευση του απο την Χορωδια «Ευμολπος»

Ένα από τα ωραιότερα συμβάντα της φετινής έναρξης του 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών ήταν η βράβευση του μαέστρου Σπύρου Ψαρρά, κερκυραίου στην καταγωγή, που όμως η ζωή τον κατέταξε εθελουσίως στους Μαρωνείτες. Λάτρης της μουσικής ο Σπύρος Ψαρράς είναι γνωστός όχι μόνο στους Μαρωνείτες αλλά και στους κομοτηναίους και σ’ όσους είχαν την τύχη να απολαύσουν τη μαντολινάτα του, με την οποία χρόνια συμμετείχε στις μεγάλες γιορτές του Δήμου της Μαρώνειας.
 
Ο «Εύμολπος» λοιπόν, αυτή η σπουδαία χορωδία της πόλης μας, με επικεφαλής τον Σάκη Βαργεμτζίδη, που μας κάνει την τιμή να ζει πλέον και να εργάζεται στα μέρη μας, στην έναρξη του 5ου Φεστιβάλ, όχι μόνον τίμησε τον σπουδαίο Σπύρο Ψαρρά για τη συνεισφορά του στην προαγωγή των μουσικών πραγμάτων του τόπου, αλλά και τον σύστησε στους νεότερους, με τον εξής συνοπτικό και γεμάτο τρυφερότητα τρόπο, αποδίδοντας και με λέξεις την τιμή που του οφείλουμε, μέσω της σελίδας «Εύμολπος Φίλοι Χορωδίας Κομοτηνής» στο fb, που μας χαρίζει όντως εύμολπη διαδρομή στα της προσφοράς στη μουσική του Σπύρου Ψαρρά, μέσω της εύμολπης, στρατευμένης όμως στην ολότητα, ανώνυμης πένας…
 
 «Σαν τα μάτια μου να ήταν κρυφές κάμερες θα ήθελα να σας προβάλω τις δύο πιο σημαντικές στιγμές της συμμετοχής μας στην τελετή έναρξης του 5ου Φεστιβάλ Μαρωνείας-Σαπών, όπως τις είδα και τις βίωσα εγώ.
 
Ας στρέψω τον προβολέα πρώτα στον μαέστρο Σπύρο Ψαρά. Ο μαέστρος Σπύρος Ψαρράς για περισσότερα από πενήντα χρόνια συμμετείχε, ίδρυσε και διηύθυνε μουσικά, χορωδιακά και μη, σύνολα. Κερκυραίος στην καταγωγή, συμμετείχε από τα νεανικά του χρόνια ως τενόρος στη χορωδία «Ξανθάτες Κέρκυρας».
 
Αργότερα υπηρετώντας ως αστυνομικός διηύθυνε εκκλησιαστική χορωδία στις Σέρρες, την τετράφωνη χορωδία Σαπών και ως συνταξιούχος ίδρυσε και διηύθυνε τη μαντολινάτα Μαρώνειας, παιδικό μουσικό σύνολο με πνευστά και έγχορδα.
 
Η χορωδία μας, σ’ αυτήν την εκδήλωση, τον τίμησε για την προσφορά του στη μουσική. Η συγκίνησή του μας έκανε να ριγήσουμε, ακόμη και να δακρύσουμε και τα επαινετικά του λόγια και η προτροπή του να μην σταματήσουμε να τραγουδάμε, μας γέμισαν περηφάνια και δύναμη και ενίσχυσαν την αγάπη μας για τη χορωδία και το χορωδιακό τραγούδι».
 
Εξοχα!!!
 
Κύριε Σπύρο, τα θερμά μας Συγχαρητήρια!!!Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.