Ο «κυκλος» της Ενωμενης Κλωστουφαντουργιας δεν εχει κλεισει!

Δημοσιεύσαμε στο φύλλο της Παρασκευής τη δήλωση του Γ.Γ.Βιομηχανίας, κ. Γιάννη Τόλιου, αναφορικά με την προοπτική ανασύστασης και επαναλειτουργίας μονάδων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Όχι αβασάνιστα, είναι η αλήθεια, διότι οι γνωστές παλινωδίες που είχαμε στο παρελθόν στην πολύπαθη αυτή υπόθεση, κάθε άλλο παρά επιτρέπουν να δημιουργεί κανείς- ελαφρά τη καρδία- φρούδες ελπίδες στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στους ανθρώπους, που έχουν πληγεί άμεσα από την κατάρρευση της πάλαι ποτέ κραταιάς επιχείρησης, τους ίδιους τους εργαζομένους της. Η βεβαιότητα, ωστόσο, με την οποία προανήγγειλε θετικές εξελίξεις ο κ. Τόλιος, σε συνδυασμό με τη γνωστή σε εμάς ύπαρξη προεργασίας επί του επίμαχου εγχειρήματος, μας έπεισε ότι δεν πρόκειται για «λόγια του αέρα», αλλά για μία σοβαρή προσπάθεια, που αν μη τι άλλο έχριζε δημοσίευσης. Προς επιβεβαίωση, μάλιστα, αυτής της πεποίθησης, από την επομένη κιόλας της επίμαχης δημοσίευσης αρχίσαμε να γινόμαστε αποδέκτες πληροφοριών- από καλά ενημερωμένες πηγές- οι οποίες θέλουν τη διαδικασία επανεκκίνησης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας να «παίρνει σάρκα και οστά» εντός συντόμου χρονικού διαστήματος. Ο σχεδιασμός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, βρίσκεται πλέον στο τελευταίο του στάδιο και οι προσδοκίες να ξαναστηθεί σταδιακά στα πόδια του ο «κολοσσός» της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας αξιολογούνται ως ρεαλιστικές.
 
Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, που θα επιβεβαιώνουν τη νέα προοπτική της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν και την πρόσφατη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα- ενέργεια που σηματοδοτεί μία ευρύτερη προσπάθεια ανασύστασης της «πτωχευμένης» ΕΒΖ- διαπιστώνουμε πως όταν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση και συγκεκριμένες προτεραιότητες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, πολλά πράγματα, που άλλοτε φάνταζαν ανέφικτα και ουτοπικά, μπορούν να αποκτήσουν ρεαλιστική βάση για υλοποίηση. Εξάλλου, ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πέρυσι, όταν ανακοινώνονταν οι «τίτλοι τέλους» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πως έναν χρόνο αργότερα θα ετίθετο σε εφαρμογή έναν καινούργιο επιχειρησιακό σχέδιο για τη βιωσιμότητα της εταιρίας…
 
Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι παρόμοια ενθαρρυντικές εξελίξεις θα έχουμε το επόμενο διάστημα και στην υπόθεση της πολύπαθης ΕΝ.ΚΛΩ., ο «κύκλος» της οποίας, όπως δείχνουν τα τελευταία μηνύματα, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.