Ο Κωστης Στεφανοπουλος του «ΠτΘ»

Στο χθεσινό φύλλο του, ο «ΠτΘ» αποχαιρέτησε τον Κωστή Στεφανόπουλο, μέσα από τα γραφόμενα του συναδέλφου δημοσιογράφου Δάμωνα Δαμιανού, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στη σχέση του Ηθικότερου και Αξιότερου, όπως ορθώς τον χαρακτήρισε, Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με την περιοχή της Θράκης.
 
Προσωπικά προσυπογράφω κάθε χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Κωστή Στεφανόπουλο ο συνάδελφος, ομολογώντας πως στο άκουσμα του θανάτου του, «θρήνησα» για την απώλεια, ίσως και του τελευταίου, κατά την άποψή μου, άξιου πολιτικού και ανθρώπου που πέρασε από την Ελλάδα, στα χρόνια τουλάχιστον που έχω ιδία μαρτυρία.
 
Η πρώτη και πολυτιμότερη για μένα ωστόσο εικόνα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με μία και από τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας του «ΠτΘ».
 

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν εκείνος, από τα χέρια του οποίου, στις 18 Απριλίου του 2000, ο Πέτρος Βαφειάδης και η Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη, η αρχή, η μέση και το τέλος του «ΠτΘ» παρέλαβαν το βραβείο για την καλύτερη περιφερειακή εφημερίδα του έτους, βραβείο που αποδόθηκε στον «ΠτΘ» λόγω της καθιέρωσης της τρίγλωσσης τότε υπόστασής της, με την υιοθέτηση σελίδων καθημερινά, για τις ειδήσεις στα τουρκικά και στα ρωσικά και για τα ειδικά 15ήμερα ένθετα στη ρωσική και στην τουρκική, που εστίαζαν και αναδείκνυαν προβλήματα των συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων της Θράκης.
 
Μία από τις λαμπρότερες και πολυτιμότερες στιγμές του «ΠτΘ» και της οικογενείας, όχι απλά λόγω του τίτλου του βραβείου, αλλά ακόμη περισσότερο για την προστιθέμενη βαρύτητα του ανθρώπου που το παρέδωσε.
 
Aιωνία του η μνήμη….Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.