Ο κορωνοιος μας περνα στην ψηφιακη εποχη

Απαρατήρητα

Ψηφιακή κατάθεση εγγράφων, ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι μερικές από τις καινοτομίες που ξεκινούν να εφαρμόζονται μετά τους περιορισμούς που έφερε ο κορωνοϊός στην καθημερινότητα όλων.
 
Βέβαια τα περισσότερα από όλα αυτά τα ακούμε εδώ και πολλά χρόνια ότι θα γίνουν, και μάλιστα αποτελούσαν και κομμάτι και των τριών μνημονίων, και της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του κράτους στο βωμό της οποίας όλες οι κυβερνήσεις ορκιζόταν, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις προώθησαν, και αυτές με ημίμετρα.
 
Όμως, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ανάγκα και θεοί πείθονται, και ξαφνικά όλα άρχισαν να προχωρούν ταχύτερα. Όμως με δεδομένο ότι το Δημόσιο δεν αναβαθμίστηκε ξαφνικά ψηφιακά, δύο τινά συμβαίνουν: ή μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και η ψηφιοποίηση αυτή αποτελεί οφθαλμαπάτη, ή η δυνατότητα υπήρχε, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, αλλά κανένας δεν είχε την πρόθεση να το κάνει.
 
Τώρα όμως που «σφίξαν τα γάλατα», ξαφνικά το κράτος γίνεται πιο ευέλικτο. Μπορεί να πρόκειται για θαύμα, και ας ελπίσουμε πως αυτό δεν θα κρατήσει, όπως γίνεται στην Ελλάδα, μόνο τρείς μέρες.  Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.