Ο Κομοτηναιος Κοσμας Τσακμακιδης κριτης στο επιστημονικο περιοδικο που εγραψε και ο Αινσταιν

Του απεστάλλη ευχαριστήριο πιστοποιητικό

Τις επιστημονικές του γνώσεις ως κριτής του επιστημονικού περιοδικού “Annalen der Physik” προσέφερε ο Κομοτηναίος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ κ. Κοσμάς Τσακμακίδης. Το “Annalen der Physik” είναι ένα από τα αρχαιότερα επιστημονικά περιοδικά στο πεδίο της Φυσικής, με χρονολογία πρώτης έκδοσης, υπό τον συγκεκριμένο τίτλο, το 1799. Η γλώσσα έκδοσής του ήταν αρχικά τα γερμανικά, ωστόσο με την πάροδο των ετών σταδιακά μετατράπηκε σε αγγλόφωνο περιοδικό. Ανάμεσα στα ονόματα που δημοσίευσαν εργασίες τους στο εν λόγω περιοδικό ξεχωρίζει το όνομα του Αϊνστάιν.

Στο εν λόγω περιοδικό λοιπόν ο κ. Τσακμακίδης προσέφερε ως κριτής τις γνώσεις του σε ένα άρθρο με τον αρχισυντάκτη και εκδότη του περιοδικού να του αποστέλλει πιστοποιητικό κριτή.

Κάτι που ο κ. Τσακμακίδης μοιράστηκε σε ανάρτησή του στα social media γράφοντας τα εξής: «Ο Αϊνστάιν, όπως είναι γνωστό, είχε 49 συνεισφορές / εργασίες γραμμένες στο επιστημονικό περιοδικό Annalen der Physik, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων πέντε εργασιών του το 1905 – ήτανε επομένως ιδιαίτερη τιμή για εμένα να υπηρετήσω πρόσφατα, έστω και για ένα άρθρο, ως κριτής το εν λόγω εξαιρετικό περιοδικό».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.