Ο καθηγητης του ΔΠΘ Περικλης Γκογκας επιχειρει να καταρριψει «Συγχρονους Ελληνικους Μυθους»

Το νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κριτική» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Περικλή Γκόγκα με τίτλο «Σύγχρονοι Ελληνικοί Μύθοι», από τις εκδόσεις «Κριτική».
 
Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα, μετά τα «Σύγχρονη Επιχείρηση», «Οδηγός Επιχειρηματικότητας» και «Οικονομικά για μη Ειδικούς» το οποίο έγινε best seller και ψηφίστηκε στο top 10 των βραβείων του κοινού του Public και στην ουσία αποτελεί συνέχειά του μιας και στο νέο του βιβλίο ακολουθεί την ίδια εκλαϊκευτική, αλλά πλήρως επιστημονικά τεκμηριωμένη, μέθοδο «αφήγησης».
 
Έτσι  στο νέο του βιβλίο από τη σκοπιά ενός νέου ανθρώπου και δραστήριου επιστήμονα με καθημερινή ακαδημαϊκή τριβή, πρόθεσή του είναι να διορθώσει παραναγνώσεις της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν λανθασμένα παγιωθεί ως αναμφισβήτητες. Το ότι «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα», ότι «είναι μια αγροτική χώρα» ή ότι «ο Έλληνας είναι τεμπέλης» και τα «πανεπιστήμια κακά» είναι μερικοί μόνο από τους «μύθους» που επιχειρεί να διαλύσει ο συγγραφέας.
 
Απώτερος στόχος και αυτού του βιβλίου είναι να αποκτήσουν οι αναγνώστες τα εφόδια, με την παράθεση παραδειγμάτων, πινάκων και στατιστικών, ώστε να διαμορφώσουν μόνοι τους την απαραίτητη κριτική ικανότητα για τη συγκρότηση των δικών τους «μύθων».
 
Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαΐου τόσο το «Σύγχρονοι Ελληνικοί μύθοι» όσο και το «Οικονομικά για μη Ειδικούς» παρουσιάστηκαν στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής των Εκδόσεων «Κριτική» στην διοργάνωση.
 
Καλοτάξιδο! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.