Ο Καθηγητης Μανολης Βαρβουνης επιτιμο μελος του «Φιλολογικου Συλλογου Παρνασσος»

Για «το εν Ελλάδι και διεθνώς ανεγνωρισμένον επιστημονικόν έργον του, αφ’ ετέρου δε όπως προβληθεί ως υπόδειγμα Επιστήμονος και Ανθρώπου»

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στην Αθήνα, στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», της αρχαιότερης Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών της χώρας μας, αφού ιδρύθηκε το 1865, έγινε η επίσημη υποδοχή του Καθηγητή Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ως Επιτίμου Μέλους του Συλλόγου.

Η διάκριση του Επιτίμου Μέλους, η υψηλότερη τιμή που απονέμει ο ιστορικός αυτός Σύλλογος, απονεμήθηκε στον κ. Βαρβούνη στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, με ομόφωνη απόφαση της Εφορείας του Συλλόγου, με στόχο να τιμηθεί «το εν Ελλάδι και διεθνώς ανεγνωρισμένον επιστημονικόν έργον του, αφ’ ετέρου δε όπως προβληθεί ως υπόδειγμα Επιστήμονος και Ανθρώπου», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση. Σημειωτέον ότι ο κ. Βαρβούνης είναι τακτικό μέλος του «Παρνασσού» ήδη από το 1988, και έχει προσφέρει πολλά στον Σύλλογο, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν και μέλος της Εφορείας του.

Κατά την τελετή ο σχετικός έπαινος (Laudatio) εκφωνήθηκε από τον Ομότιμο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, ενώ ακολούθησε η επίδοση του χρυσού μεταλλίου, της περγαμηνής και της τιμητικής πλακέτας με τον Ηνίοχο των Δελφών, που αποτελεί την ύψιστη διάκριση του Συλλόγου, όπως προβλέπεται για παρόμοιες περιπτώσεις. Στη συνέχεια δε ο τιμώμενος αντιφώνησε ευχαριστώντας τις αρχές του συλλόγου για την ιδιαίτερη αυτή τιμή.

Η απόδοση της ανώτατης αυτής τιμητικής διάκρισης ενός ιστορικού Συλλόγου όπως ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» στον Καθηγητή Μαν. Βαρβούνη φανερώνει την απήχηση και την αποδοχή του έργου του, ερευνητικού, συγγραφικού και ακαδημαϊκού, που είναι γνωστό και τιμάται όχι μόνο μέσα στα σύνορα της χώρας μας, αλλά και έξω από αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.