Ο καλυτερος φιλος του ανθρωπου εγινε ακομα καλυτερος

Απαρατήρητα

Μια νέα εκτίμηση για τα κατοικίδια αποκτούν αυτές τις μέρες οι συμπολίτες μας, όσοι δηλαδή δεν την είχαν ήδη, μιας και πλέον αυτά αποτελούν το εισιτήριο για μια έξοδο και μια βόλτα, μετά τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Βέβαια τα συμπαθή, συνήθως τετράποδα, κατοικίδια, βρίσκονται στο σπίτι μας γιατί δίνουν, και παίρνουν, ανιδιοτελή αγάπη, η οποία όμως φαίνεται ότι αυτές τις μέρες θα γίνει ιδιοτελής.
 
Στην Ισπανία μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες (που είναι η αλήθεια οργιάζουν αυτή την περίοδο) κάποιοι νοικιάζουν κατοικίδια για να τα βγάλουν βόλτα, ώστε να βγουν και αυτοί.
 
Ακόμα όμως και αν αυτό δεν συμβαίνει στην Ισπανία, είμαστε πλήρως πεπεισμένοι πως το ελληνικό δαιμόνιο θα βρει τρόπο να το εφαρμόσει.
 
Πολύ ενδιαφέρον θα είχε βέβαια να δούμε πόσοι θα αποκτήσουν φιλοζωική συνείδηση, ξαφνικά, με αφορμή τον περιορισμό της κυκλοφορίας, και ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε πόσοι θα το κρατήσουν όταν σταματήσουν αυτά τα μέτρα.
 
Ελπίζουμε πως αυτή θα κρατήσει, όπως και θα κρατήσει και η αγάπη μας για το συνάνθρωπο, που αποτελεί άλλωστε, και την αφορμή για αυτή την ιδιότυπη κατάσταση που ζούμε σήμερα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.