Ο καδος της Παλιας Νομικης

Γνωρίζουμε και έχουμε γράψει πολλάκις ότι στην Ελλάδα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης ό,τι έχει πληγεί περισσότερο είναι οι υπηρεσίες και οι παροχές προς τους πολίτες. Ειδικά δε σε ό,τι έχει να κάνει με τις τεχνικές και υγειονομικές υπηρεσίες η εικόνα υποστελέχωσης αλλά και τα ημίμετρα με τους εποχικούς εργάτες χρωματίζουν με ακόμη μελανότερα χρώματα την εικόνα.
 
Ελέω αυτής της κατάστασης δεν είναι λίγες οι φορές που καταγράφουμε εικόνες εγκατάλειψης και βρωμιάς είτε εμείς είτε οι αναγνώστες μας. Μια τέτοια λοιπόν φωτογραφική αποτύπωση της παραπάνω κατάστασης μας απέστειλε ένας  συμπολίτης μας. Ο απεικονιζόμενος κάδος είναι αυτός που βρίσκεται στη στάση των λεωφορείων της Παλιάς Νομικής, στο σημείο από όπου οι φοιτητές παίρνουν το λεωφορείο για να μεταβούν στην πανεπιστημιούπολη. 
 
Σημείο αναμονής και στάσης «αιχμής», τα απορρίμματα του οποίου καλείται να αντιμετωπίσει ο εν λόγω κάδος… Εξ ου και η εικόνα που παρουσιάζει στην φωτογραφία δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά ο κανόνας…  Το μήνυμα βέβαια που μας απέστειλε ο αναγνώστης μας συνοδευόταν και από την επισήμανση ότι έχουν διαβιβάσει αρμοδίως το αίτημα για τοποθέτηση ενός επιπλέον κάδου, αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πράξη…
 
Παρόλα αυτά διατελούμε με την ελπίδα το αίτημα, καθότι λογικό και εύλογο, να ικανοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.