Ο Ιερεας Αθανασιος Σεργκενλιδης υιοθετησε τον αδεσποτο σκυλακο, Φωτη

Η περιπέτεια του αδέσποτου

Σπίτι βρήκε ο μικρός Φώτης, το κουτάβι που διέσωσε ο γνωστός ζωόφιλος Αντώνης Λιάπης από την κοίτη του Βοζβόζη.

Το κουτάβι, το οποίο φιλοξενήθηκε από τον Γιάννη Τζούφα, την Φωτεινή Αγινορίτου και την Βούλα Ελευθεριάδου, υιοθέτησε τελικά ο πατήρ Αθανάσιος Σεργκενλίδης, και πλέον ο μικρός σκύλος θα έχει ένα σπίτι, όπου θα μπορεί να ξεχάσει την ταλαιπωρία που υπέστησε στην αρχή της ζωής του. 

Η ανάρτηση του κ. Λιάπη έχει ως εξής:

«Το χθεσινό ολονύκτιο γοερό κλάμα του Φώτη, ο οποίος αποχωρίστηκε την θαυμάσια οικογένεια που τον φιλοξένησε τις τελευταίες ημέρες, λειτούργησε ως ικεσία προς τον Μεγαλοδύναμο, μια και σήμερα το πρωί ως απεσταλμένος Του, εμφανίστηκε ο πατήρ Αθανάσιος Σεργκελίδης, ο οποίος άνοιξε διάπλατα την καρδιά του και υιοθέτησε τον Φώτη.

Ο Φώτης, είναι άλλη μια τραγική περίπτωση αδέσποτου κουταβιού.. Τον πέταξαν, τον Ιούνιο, με τα τρία αδελφάκια του σε εντελώς απόμερο σημείο του ποταμού Βοσβόζη. Τα αδελφάκια του δεν επέζησαν. Τον βρήκα μετά από μπουρίνι, εντελώς τυχαία, σε ένα τρομακτικό σημείο, αφυδατωμένο και ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Η ιατρική φροντίδα που δέχθηκε, τον ανέστησε. Στη συνέχεια, όμως, άρχισε ο Γολγοθάς της αναζήτησης υιοθεσιών ή φιλοξενίας.

Σε αυτή την αγχωτική διαδρομή, οφείλω θερμότατες ευχαριστίες στον φοιτητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιάννη Τζούφα, στην φίλη Φωτεινή Αγινορίτου και τέλος στην γιατρό Βούλα Ελευθεριάδου για τις διαδοχικές φιλοξενίες του Φώτη. Η βοήθειά όλων ήταν ανυπολόγιστη.

Εύχομαι, στον γνωστό σε όλη την Κομοτηνή, πατέρα Αθανάσιο Σεργκελίδη, να περάσουν υπέροχα χρόνια αγάπης και συντροφικότητας.

Ο σκύλος είναι το μόνο πλάσμα στον κόσμο που μας αγαπά περισσότερο από τον εαυτό του.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ, ΜΙΚΡΕ ΦΩΤΑΚΟ!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.