O Γιωργος Πεταλωτης για το debate

Ένα σχόλιο που έτυχε γενικής αποδοχής με πολλά like και σχόλια, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή το debate, την τηλεμαχία των δυο πολιτικών αρχηγών, των δυο πρώτων στις δημοσκοπήσεις κομμάτων, το οποίο έχει ως ακολούθως.
 
«Το χθεσινό debate δεν είχα την τύχη να το δω… αλλά να το ακούσω στο αυτοκίνητο σε ταξίδι.
Τι μου έμεινε;
1. Για άλλη μια φορά, διαμάχη εντυπώσεων από δύο υποψήφιους Πρωθυπουργούς, δυστυχώς μετριότατους.
Ένας απο τους δύο πιθανόν να διαχειριστεί την τεράστια κρίση που ζει η χώρα.
Με ψευτομαγκιά, γελάκια και μορφωτικό επίπεδο ανάλογο του πολιτικού τους.
Ημιμάθεια και ημι – σε όλα.
Ο Τσίπρας με φουλ γραμματικά λάθη και ο Μεϊμαράκης ο οποίος ανήγαγε την “δικηγορική αργκώ του αυτοφοράκια” όπως είπε , σε νομική ορολογία. Μόνο που είναι ορολογία των μαγαζιών της νύχτας κι όχι των δικηγόρων, κάτι που θα γνώριζε αν ασκούσε ποτέ το επάγγελμα του Δικηγόρου. Σίγουρα δεν είναι διαγωνισμός λόγου, αλλά είναι κάτι πολύ πιο απαιτητικό αυτό που θα κληθούν να επιτελέσουν.
Η κρίση απαιτεί Ηγέτες που να αντιλαμβάνονται και να χειρίζονται καταστάσεις ασύγκριτα δυσκολότερες από μια τηλεοπτική μονομαχία και η συγκρότηση και των δύο ελλιπής, επιεικώς.
2. Μέγα θέμα το τηλεοπτικό τους ύψος, το οποίο ευτυχώς δεν έβλεπα.
3. Οι ερωτώντες δημοσιογράφοι μάλλον θα έπρεπε να καταλάβουν ότι αυτή η διαδικασία δεν έγινε για να αναδειχθούν οι ίδιοι, αλλά για να διευκολύνουν με την τεχνική των ερωτήσεών τους τους “μονομάχους”.
Και πως, άλλο δελτίο ειδήσεων με καλεσμένους πολιτικούς και άλλο η συμμετοχή τους σε ένα debate.
Άσε που θεωρώ ότι είναι πολλοί για τη διαδικασία αυτή. Ίσως και ένας μόνον σοβαρός να αρκούσε.
4. Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων από τον Χαρίτο, ακουγόταν το γέλιο κυρίας δημοσιογράφου, στα καλαμπούρια νομίζω του Μεϊμαράκη, επανειλημμένως.
Τόση διασκέδαση δηλαδή …
5. Ο Πάνος Χαρίτος μπορεί να ήταν ειδικά στο πρώτο debate λίγο αμήχανος, είναι όμως αναμφίβολα σοβαρός. Και κατάλληλος και για τη διαδικασία αυτή. Όσοι ήθελαν τον συντονιστή πιο χαλαρό, μάλλον εθίστηκαν πολύ στον Αυτιά.
Και παρεμπιπτόντως, ο Πάνος Χαρίτος, τον οποίο έτυχε να συναντήσω στο Τελ Αβίβ και στην Παλαιστίνη, τις εξετάσεις σοβαρότητας και επαγγελματισμού τις έχει δώσει προ πολλού σε πραγματικά πεδία μαχών με ρεπορτάζ και αναλύσεις επιπέδου και θεωρώ ότι με προσαρμογή όχι του ίδιου, αλλά της ΕΡΤ στην πραγματικότητα, θα αποδειχθεί μια πολύ καλή επιλογή για τον κεντρικό παρουσιαστή δημόσιας τηλεόρασης.
6. Ο Μάκης Γιομπαζολιάς μπορεί να μην ταιριάζει στα λουστρίν των παρακαθημένων του αλλά είναι αυθεντικός κι αυτό έχει την αξία του.
7. Μετά το debate είχα την ατυχία να παρακολουθήσω τον σχολιασμό της ΕΡΑ. Τρεις δημοσιογράφοι απ’ ότι κατάλαβα, οι οποίοι δυστυχώς δεν αντελήφθησαν ότι τα όσα λένε πληρώνονται από δημόσιο χρήμα, κάτι που κατά τα άλλα επαναλάμβαναν συνέχεια.
Πάντως φρόντιζαν για τη Δημοκρατία γιατί είχαν μια φοβερή αγωνία μην υπάρχει μεγάλη αποχή, η οποία δεν συμβαδίζει με τη Δημοκρατία…
8. Και τελευταίο, εκείνο που κάθε άλλο παρά ευχάριστο είναι, ότι δυστυχώς τα υπόλοιπα κόμματα δεν κατάφεραν να κάνουν μια πρόταση ψήφου της προκοπής και ο χθεσινός διάλογος συσπείρωσε τους ψηφοφόρους στους δύο “μονομάχους”.
Οψόμεθα λοιπόν για τις 21 …»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.