Ο Γιωργος Γκοζης και επισημα στην «οικογενεια» των συγγραφεων

Ο πολυτάλαντος συγγραφέας εκλέχθηκε μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων

Ο πολυτάλαντος συγγραφέας Γιώργος Γκόζης, που το τελευταίο πεζογράφημά του «Θραύση κρυστάλλων» (εκδ. Ποταμός, Αθήνα 2020) –ένας λαβύρινθος ενηλικίωσης, μια ιστορία προδοσίας και έρωτα στον άνθρωπο– «αγκαλιάστηκε» θερμά από το αναγνωστικό κοινό, εκλέχθηκε, έπειτα από σχετική ψηφοφορία, μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, η οποία προασπίζεται για πάνω από 40 χρόνια τον ελληνικό πολιτισμό.

Η Εταιρεία Συγγραφέων, η οποία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1981, με ιδρυτικά μέλη κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, όπως την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, τον Άλκη Αγγέλου, τον Νάσο Βαγενά, την Κική Δημουλά, τον Νίκο Εγγονόπουλο, τον Αλέξη Ζήρα κ.ά., έχει ως βασικό σκοπό να αποτελεί ενεργό σύνδεσμο μεταξύ των μελών της και των αναγνωστών αλλά και να προασπίζει την ελευθερία έκφρασης. Παράλληλα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, τα επαγγελματικά συμφέροντα των συγγραφέων, διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, προωθεί την ελληνική λογοτεχνία στο εξωτερικό, σε συνεργασία με αντίστοιχους οργανισμούς και σωματεία, και αγωνίζεται για την άνθιση των ελληνικών γραμμάτων.

Στα ευχάριστα αυτά νέα, ο Γιώργος Γκόζης δεν λησμόνησε, σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, να ευχαριστήσει θερμά τους συναδέλφους του, αναφέροντας: «Οφείλω εκ μέσης καρδίας ευχαριστίες ειλικρινείς προς τα μέλη της Ε.Σ., πεζογράφους και ποιητές, που εισηγήθηκαν την εισδοχή μου στην Εταιρεία: Μάκη Τσίτα, Κώστα Ακρίβο, Γιάννη Ατζακά, Χρήστο Αστερίου, Μάρω Δούκα, Γιάννη Δούκα, Σωτήρη Παστάκα, καθώς και όλα της τα μέλη που την έκαναν με τη θετική τους ψήφο δεκτή, εβίβα!»

Ευχόμαστε από καρδιάς, Γιώργο, να συνεχίζεις να βαδίζεις «Γενναία Εμπρός».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.