Ο Γιωργος Φιλιππιδης επιστρεφει στο Τμημα Κοινωνικης Εργασιας του ΔΠΘ

Εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Κλινική Κοινωνικής Εργασία» και επιστρέφει στο Τμήμα από το οποίο αποφοίτησε

Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εκλέχτηκε ο πρώην διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο fb. Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος έγραψε εκλέχτηκε Επίκουρος Καθηγητής του ΔΠΘ με γνωστικό αντικείμενο την «Κλινική Κοινωνική Εργασία», έναν εξειδικευμένο τομέα της Κοινωνικής Εργασίας που όπως επεσήμανε « υπόσχομαι να εργαστώ με πάθος ώστε να τον αναπτύξω περαιτέρω ακαδημαϊκά και ερευνητικά με την πολύτιμη βοήθεια και εμπειρία της Καθηγήτριας Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ Δρ. Θεανώς Καλλινικάκη».

Ο κ. Φιλιππίδης απηύθυνε ξεχωριστά ευχαριστώ σε όλους όσους συνέδραμαν στην ακαδημαϊκή του όπως υπογράμμισε και ο ίδιος πρόοδο, αλλά και στα μέλη του Τμήματος που εξασφάλισαν την άψογη και αντικειμενική διαδικασία κρίσης και εκλογής στο Τμήμα, για να σημειώσει πως «είναι πραγματικά μοναδικό και άκρως συγκινητικό να καλείσαι να διδάξεις στο Τμήμα από το οποίο ξεκίνησε όλο αυτό το ωραίο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι στη θάλασσα της ακαδημαϊκής γνώσης».

«Μέσα στο πολύ δύσκολο κλίμα των ημερών που διανύουμε, η καλλιέργεια νέων επιστημονικών πεδίων, ο αναστοχασμός και οι προοπτικές που ανοίγονται με την προσωπική μας ανάπτυξη και πρόοδο, είναι πιστεύω το φως στο τούνελ που όλοι προσπαθούμε να αντικρίσουμε» κατέληξε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Φυσικά το νέο της εκλογής του έτυχε θερμής απόκρισης από τους διαδικτυακούς του φίλους που τον «γέμισαν» με ευχές για καλή σταδιοδρομία ενώ ξεχώρισε και η ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή ο οποίος έγραψε τα εξής:

Πόσο χαρούμενους μας κάνουν οι δικοί μας άνθρωποι όταν προοδεύουν στον στίβο της ζωής! Και πόσο περήφανους όταν μοιραζόμαστε ένα κομμάτι της πλούσιας διαδρομής τους, ας είναι και μικρό.

Ο Γιώργος Φιλιππίδης εκλέχτηκε επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο « Κλινική Κοινωνική Εργασία». Ανήσυχο πνεύμα, τον γνώρισα όταν προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ ως συνεργάτης της ΔΑΝΕΚ, όπως λεγόταν το 2007 η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, με μεγάλη συνεισφορά στον σχεδιασμό του Δήμου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Αργότερα προσλήφθηκε στο Δημόσιο απ’ όπου βοήθησε το γραφείο του Μιχάλη Τιμοσίδη, τότε υφυπουργού Υγείας. Το 2014 μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μου και κατέλαβε πολύ καλή θέση, όντας εκλόγιμος αν κερδίζαμε τις εκλογές. Με τις αξιοκρατικές διαδικασίες που θεσπίστηκαν με το τρίτο μνημόνιο για τη στελέχωση των νοσοκομείων, επιλέχθηκε Διοικητής στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όπου αξιοποίησε τα προγράμματα ΕΣΠΑ και Interreg βελτιώνοντας τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του. Αλλά το μεγάλο του επίτευγμα ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου με σχέδια Ρέντσο Πιάνο παρακαλώ. Τώρα ο Γιώργος θα προσφέρει στη σπουδάζουσα νεολαία και θα έχει πολλά να δώσει στους εκκολαπτόμενους κοινωνικούς επιστήμονες.

Το μόνο που μπορώ να του ευχηθώ είναι “και σ’ ανώτερα”, για το οποίο βέβαια είμαι σίγουρος αφού πρόκειται για άνθρωπο που αγαπά τη δουλειά και αντιπαθεί τη στασιμότητα!».

Τα συγχαρητήρια μας στον κ. Φιλιππίδη που μόνο θετικές «μαρτυρίες» έχουμε προς το πρόσωπό του από την θητεία του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, δηλώνοντας σίγουροι και για την «συμπόρευσή» μας εκ νέου στις σελίδες του «ΠτΘ» αυτή τη φορά με την ακαδημαϊκή ιδιότητά του στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.