Ο Γιανης, οι εχθροι και μια κινεζικη παροιμια

Μια παλιά κινέζικη κατάρα λέει: «Στον εχθρό σου ευχήσου να ζήσει σε ενδιαφέρουσες εποχές» και εμείς αν κρίνουμε από τους πολιτικούς αυτού του τόπου ζούμε σίγουρα σε πάρα πολύ ενδιαφέρουσες εποχές. Προς Θεού, δεν εννοώ πως οι πολιτικοί μας είναι και εχθροί μας – αυτό σε μια δημοκρατία είναι αδιανόητο. Αυτό που εννοώ είναι πως οι ενδιαφέρουσες εποχές για να δημιουργηθούν πρέπει να υπάρξουν αναγκαστικά και εχθροί. Πρέπει να γεννηθούν μίση παράφορα και όχι κάτι «λάιτ» έριδες εντυπώσεων προς καθημερινή κατανάλωση σε μεσημεριανή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης.
 
Εξ ου και, αν είχα μια ευχή, θα ήθελα να δω τι θα γράφουν οι ιστορικοί του μέλλοντος για την περίπτωση Βαρουφάκη. Πώς θα καταγράψει η ιστορία του μέλλοντος αυτήν την προσωπικότητα και με τι χαρακτηρισμούς θα επιλέξει να τον «στολίσει», έχοντας την κρύα ματιά της απόστασης του χρόνου.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γιάνης έχει σίγουρα δημιουργήσει φανατικούς εχθρούς που αγαπάν να τον μισούν –δικαίως ή αδίκως η ιστορία θα το δείξει- όπως και φανατικούς υποστηρικτές και πως με τα όσα βγαίνει και λέει βάζει ισχυρή υποψηφιότητα ως ο πολιτικός που έλαβε τις περισσότερες μηνυτήριες αναφορές από συστάσεως του νέου ελληνικού κράτους. Ήδη μετράει τέσσερις και αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς και την ίδια θέρμη τις δηλώσεις του ο αριθμός θα πληθύνει με γοργούς ρυθμούς.
 
Παράλληλα έχει ήδη κατακτημένο τον τίτλο του πολιτικού που κατάφερε σε πέντε μήνες να πει, να γράψει και να φωτογραφηθεί περισσότερο απ’ ό, τι άφησε ως πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον.
 
Πάντως, όλη αυτή η ιστορία με τα σχέδια για τον Βαρουφάκη βγήκε σε καλό. Ανακάλυψε πόσο καλός σχεδιαστής είναι και έτσι τώρα στέλνει βιογραφικά σε γνωστούς οίκους μόδας του εξωτερικού… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.