Ο εθελοντισμος ξεκινα απο το σχολειο!

«Το εθελοντικό κίνημα προχωρεί παντού ως αντίδοτο στις δύσκολες μέρες που περνάμε» και όπως φαίνεται στην περιοχή μας η άποψη αυτή έχει για τα καλά εδραιωθεί, με την αρχή να γίνεται από τα σχολεία.
 
Ένεκα και των δύσκολων ημερών που βιώνουμε αλλά και τις συνεχείς περικοπές χρηματοδότησης και πόρων στο κομμάτι της παιδείας και της εκπαίδευσης που δυστυχώς αγγίζει και το κομμάτι των υποδομών, γονείς, μαθητές και καθηγητές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους…
 
Όπως είχαμε γράψει προ ημερών εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και ευπρεπισμού του περιβάλλοντα χώρου σχολείων του Νομού μας εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είχαν γίνει στην Ξυλαγανή, ενώ αυτή τη φορά σειρά είχαν οι Σάπες και συγκεκριμένα το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών.
 
Συγκεκριμένα μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, την προηγούμενη Τρίτη οργανώθηκε μία προσπάθεια ευπρεπισμού και χρωματισμού του χώρου του σχολείου, ούτως ώστε οι μικροί μαθητές του να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς, σε ένα όμορφο, προσεγμένο και κυρίως κατάλληλο για τους ίδιους περιβάλλον.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ήταν μεγάλη και έτσι εξοπλισμένοι με διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό, μικροί και μεγάλοι αναμόρφωσαν το σχολείο. Συγκεκριμένα με τα πινέλα στο χέρι, όπως περιγράφουν οι ίδιοι την εμπειρία τους, τα μέλη του Συλλόγου, ο Διευθυντής του σχολείου και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες τους επιμελήθηκαν τον προαύλιο χώρο του σχολείου, έκανα τις απαραίτητες επισκευές όπου χρειαζόταν και έβαλαν χρώμα σε όλο τον χώρο, με υλικά τα οποία προσέφερε ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών που για ακόμα μία φορά στάθηκε αρωγός της προσπάθειας αυτής.
 
Τα μέλη του Συλλόγου δια της σελίδας τους στο facebook θέλησαν να ευχαριστήσουν όσους συμμετείχαν, υπογραμμίζοντας την αξία του εθελοντισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας αλλά και το γεγονός ότι μέσα από τέτοιες δράσεις αποδεικνύεται πως «όταν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα».
 
Εμείς να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και την υλοποίησή της, ευχόμενοι να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις στο σύνολο του νομού μας, και όχι μόνο δράσεις που αφορούν σε ευπρεπισμούς και καθαριότητες.
 
Και πάλι συγχαρητήρια! Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.