Ο Δημος θελει να αναπλασει τα Παλια Σφαγεια Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Προσπάθειες να έρθει σε συνεννόηση με τον φορέα που διαθέτει τα κτίρια, ώστε αν αυτός δεν επιθυμεί να τα αξιοποιήσει να τα παραχωρήσει στο Δήμο Κομοτηνής ώστε να τα αξιοποιήσει αυτός, κάνει αυτή την περίοδο ο Δήμος, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρασταύρου.

Να υπενθυμίσουμε πως το κτίριο των παλιών Σφαγείων, που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες, είχε παραχωρηθεί το 2007 από το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τότε της αντιπολίτευσης, της οποίας ηγούντο ο κ. Τάσος Βαβατσικλής.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση  μεταξύ του δήμου και του Ιδρύματος που είχε υπογραφεί τότε, το ίδρυμα θα προχωρούσε σε εργασίες αποκατάστασης και επισκευής του κτιρίου, στην δημιουργία αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Κομοτηνής, ώστε να αποτελέσει το παράρτημα του Ιδρύματος στην Κομοτηνή, ενώ για την υπογραφή της παραχώρησης είχε βρεθεί στην Κομοτηνή και η τότε πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Βιργινία Τσουδερού.

Το κτίριο όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και θα απαιτηθεί σημαντική προσπάθεια για να αποκατασταθεί, και παρόλο που η παρουσία του Ιδρύματος στην πόλη μας θα ήταν ιδιαίτερα θετική, μιας και το έργο που επιδεικνύει στη γειτονική Ξάνθη είναι αξιόλογο, το κτίριο χρόνο με το χρόνο φθίνει, και είναι κρίμα να πάει όπως τόσα άλλα στην πόλη μας… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.