Ο Δημος Καβαλας μηνυσε τον εργολαβο του φυσικου αεριου για κακοτεχνιες στους δρομους

Οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των πολιτών σύμφωνα με τον δήμαρχο

Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας, κατά του εργολάβου, υπεργολάβου και παντός υπευθύνου, ζητώντας ευθύνες από αυτούς που εκτελούν το έργο εγκατάστασης του αγωγού φυσικού αερίου μέσα στην πόλη της Καβάλας, κατέθεσε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, Απόστολο Αγελαράκη.

Αφορμή ήταν, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η διαπίστωση πως στην οδό Κολοκοτρώνη της πόλης, οι εργασίες εκτελούνται με τέτοιον τρόπο, ώστε προκαλούν κινδύνους σε βάρος των πολιτών, μιλώντας για καθυστέρηση, ατμοσφαιρική και αισθητική ρύπανση, αλλά και πλημμελή αποκατάσταση του οδοστρώματος με υλικά πρόχειρα που παρασύρθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται σημαντικός κίνδυνος για την περιουσία, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα, κυρίως των πεζών και των δικυκλιστών.

Μάλιστα ζητείται από την Εισαγγελία να διερευνηθεί εάν τηρούνται από τον εργολάβο τα αναγκαία και προβλεπόμενα στο νόμο μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή παντός κινδύνου έναντι τρίτων, δημοτών και κατοίκων του Δήμου.

Είναι σχετικά σπάνιο φαινόμενο ένας Δήμος να προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιας και το έργο είναι τρίτων, οι δυνατότητες που έχει ο Δήμος για να πιέσει στο θέμα είναι περιορισμένες.

Ενώ όμως τα παράπονα για το έργο του φυσικού αερίου είναι αρκετά σε όλες τις πόλεις της ΑΜΘ όπου πραγματοποιούνται, ο Δήμος Καβάλας φαίνεται ότι έφτασε στο αμήν με την κατάσταση. Μετά τον δήμο Ξάνθης και ο Δήμος Καβάλας προσφεύγει στην εισαγγελία για κακοτεχνίες στην αποκατάσταση των οδών από τα έργα φυσικού αερίου και ενδιαφέρον έχει να δούμε, αν θα έχουν μιμητές οι εν λόγω ενέργειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.