Ο ΑΣ Δημοκριτειο για την «χαλκινη» Νικολετα Μπαρμπα

Το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το πρώτο για Θρακιώτη αθλητή/τρια στο άθλημα της πάλης

Η Κομοτηναία αθλήτρια της πάλης Νικολέτα Μπάρμπα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι.

Και αν η αθλήτρια του «ΑΣ Δημοκρίτειο» έχει ήδη μια γεμάτη πορεία διακρίσεων αλλά και μεταλλίων, η συγκεκριμένη διάκριση όμως είναι πολλαπλής αξίας, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για αθλητή/ρια στο άθλημα της πάλης σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Πέραν της συμβολικής αυτής, η «χάλκινη» διάκριση της Νικολέτας Μπάρμπα αποτελεί και το πρώτο μετά από 15 χρόνια και το μετάλλιο της «μεγάλης κυρίας» της ελληνικής πάλης Μαρίας Πρεβολαράκη το 2001, στην κατηγορία των κοραδίσων, ενώ όπως υπογραμμίζεται η διάκρισή της αυτή της «εξασφάλισε» και την είσοδό της στην ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην οποία πλέον και θα φοιτά, βάσει του αθλητικού νόμου.

Στην ανακοίνωσή του Σύλλογος «ΑΣ Δημοκρίτειο» εκφράζει τα συγχαρητήρια του στην νεαρή αθλήτρια, απευθύνοντας ξεχωριστές ευχαριστίες τόσο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όσο και στην Ομοσπονδία που στάθηκαν δίπλα στην αθλήτρια σε όλη της την προσπάθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.