Ο αριθμος των εμβολιασμενων θα κρινει τις δια ζωσης συνεδριασεις του Περιφερειακου Συμβουλιου

38 πιστοποιητικά έχουν κοινοποιηθεί στο προεδρείο

Ο αριθμός όσων Περιφερειακών Συμβούλων έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα καθορίσει αν το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή θα συνεχίσει να πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη, ανέφερε προς το σώμα ο Πρόεδρός του κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.

Όπως τόνισε, με πρόσφατη αλλαγή των μέτρων για την πανδημία, επιτρέπονται οι συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Ο πρόεδρος τόνισε πως έχουν ήδη κοινοποιηθεί στο προεδρείο τα σχετικά πιστοποιητικά από 38 συμβούλους, και ζήτησε από όσους τα έχουν αλλά δεν τον έχουν ενημερώσει ακόμα, να το κάνουν. Ανέφερε δε πως το Συμβούλιο θα γίνει δια ζώσης αν φτάσουν τους 44-45 με πιστοποιητικό, με τους μη εμβολιασμένους να συμμετέχουν και αυτοί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από αρκετά συμβούλια έχει ξεκινήσει η διαδικασία αυτή, παρόλο που ο νόμος, δεν καθορίζει συνολικό αριθμό συμβούλων που θα πρέπει να συμμετάσχουν (σίγουρα πάνω από τους μισούς για να υπάρχει απαρτία). Θεωρητικά, θα δούμε πιο γρήγορα την επαναφορά των δια ζώσης συνεδριάσεων επιτροπών (λιγότερα άτομα, οπότε και ευκολότερο να είναι πολλοί εμβολιασμένοι, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν αναπληρωτές).

Θα πρέπει να ομολογήσουμε πως το «υβριδικό» σύστημα συνεδρίασης, που θέλει να εφαρμόσει η Περιφέρεια, ξεπερνά και τον σκόπελο της αντιπροσώπευσης, μιας και όλοι οι σύμβουλοι μπορούν να συμμετάσχουν, αλλά δυστυχώς όλα τα συμβούλια δεν έχουν τις υποδομές για να το υποστηρίξουν. Για αυτό και θα έχει ενδιαφέρον πως θα επιλέξει η κάθε διοίκηση να κινηθεί το επόμενο διάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.