Ο αρχαιολογικος χωρος των Φιλιππων στην Ιταλια

Πριν από λίγες μέρες γράφαμε για τα ρεπορτάζ που φιλοξενούνται στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας και αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις μοναδικές ομορφιές της. Όπως αντίστοιχα έχει γίνει στο παρελθόν και σε ΜΜΕ της Τουρκίας και της Ρουμανίας που αποτέλεσε άλλωστε και στρατηγικό σημείο προβολής από πλευράς των αρμοδίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Οι προσπάθειες όμως της Περιφέρειας δεν περιορίζονται στα Βαλκάνια, μιας και έχοντας προσελκύσει πλέον έναν σημαντικό αριθμό Βαλκάνιων που προτιμούν την περιοχή μας για τις διακοπές τους, το βλέμμα της διοίκησης έχει στραφεί και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό, με τελευταία την προσθήκη της επίσης γείτονα Ιταλίας.
 
Συγκεκριμένα η Ιταλική εφημερίδα IL MESSAGERO φιλοξενεί εκτενές άρθρο για την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρο των Φιλίππων στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, κάνοντας ειδική μνεία στην αρχαία Εγνατία οδό και τη μάχη των Φιλίππων, στην ίδρυση της πρώτης Χριστιανικής εκκλησίας στην Ευρώπη από τον Απ. Παύλο και τη σημασία που έχουν τα Χριστιανικά μνημεία του αρχαιολογικού χώρου.
 
Μία πρώτη προσπάθεια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού, όλων των μορφών στην περιοχή μας, με τη συνεργασία του ΕΟΤ (γραφείο Ιταλίας), της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ με εκτενέστερη αναφορά στο σύνολο της Περιφέρειας. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.