Ο ανεμος που εγινε μπουρινι

Ανακοινώθηκαν χθες οι νέοι συντονιστές και οι τομεάρχες της ΝΔ που αποτελούν πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναμένεται να εγκριθούν τις επόμενες μέρες από την ΚΟ του κόμματος.
 
Συγκεκριμένα στην λίστα που δόθηκε στην δημοσιότητα περιέρχονται τα ονόματα των έξι συντονιστών των Ομάδων Διαρκούς Επιτροπής (ΟΔΕ) και των 25 υπευθύνων των Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου.
 
Την λίστα των προτεινόμενων συντονιστών των ΟΔΕ φιγουράρουν οι Χρήστος Σταϊκούρας (ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων), Ντόρα Μπακογιάννη (ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών), Μάκης Βορίδης (ΟΔΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), Όλγα Κεφαλογιάννη (ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου), Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων) και Θεόδωρος Φορτσάκης (ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων) ενώ σε αυτήν των υπευθύνων των Τομέων Κοινοβουλευτικού έργου μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Σίμος Κεδίκολγου,  η πρόταση που ξεχωρίζουμε και έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας είναι αυτή του κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη, βουλευτή Έβρου της ΝΔ  στον Τομέα Απόδημου Ελληνισμού.
 
Έκπληξη μας προκάλεσαν οι προτάσεις του νέου αρχηγού της ΝΔ κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τουλάχιστον εμείς δεν αντιληφθήκαμε τον πολυδιαφημιζόμενο από τον ίδιο και το επιτελείο του «άνεμο της αλλαγής». Μια ματιά στην εν λόγω λίστα αρκεί για να διακρίνει κανείς όλα τα παλαιοκομματικά στελέχη της ΝΔ, ναι εκείνα της γενιάς του Μεϊμαράκη ο οποίος σύμφωνα και με την προεκλογική εκστρατεία του Κυριάκου πρέσβευε το παλιό, όπως επίσης και το γεγονός ότι  οι εν λόγω προτάσεις αποδεικνύουν ότι όλοι όσοι υποστήριξαν την υποψηφιότητά του «εξαργύρωσαν» τη στάση τους αυτή.
 
Αν υποθέσει δε κανείς ότι το εν λόγω σχήμα αποτελεί και την «πρόβα τζενεράλε» του νέου προέδρου της ΝΔ για τον κυβερνητικό του σχηματισμό, τότε μάλλον μπορούμε να πούμε πως ο «άνεμος» ήταν απλά ένα μικρό «μπουρίνι». Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.