Ο αγωνας για τη Νυμφαια τωρα αρχιζει

Απαρατήρητα

Νηνεμία, μετά από ένα καταιγιστικό τετραήμερο, φαίνεται πως επικρατεί στο θέμα της συνοριακής διόδου της Νυμφαίας, με όλους να περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία της ή όχι ως τουριστικού διαύλου.

Και ενώ έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις (μη φανταστείτε πολλά πράγματα) στο χώρο του ISOBOX, και θα γίνουν και περαιτέρω για να μπορέσει να λειτουργήσει, ακόμα τίποτα δεν είναι βέβαιο.

Αυτό που αναμένουν οι περισσότεροι είναι πως το πέρασμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα λειτουργήσει, τουλάχιστον για την αρχή της σεζόν. Και τότε θα είναι το επικίνδυνο σημείο. Γιατί, αν η εμπειρία μας έχει διδάξει κάτι, είναι πως μόλις ξεκινήσει τη λειτουργία της η δίοδος, είναι πως όλοι θα κάνουν το γύρο του θριάμβου, διεκδικώντας ένα μέρος από τη δόξα της επιτυχίας να πέσει στις πλάτες τους, και μετά θα αφήσουν τον χώρο, με όσα προβλήματα ακόμα αντιμετωπίζει, ως έχει.

Ως έχει, δηλαδή, μέχρι την επόμενη κρίση, για όποιο λόγο έρθει αυτή, όταν και θα ξεκινήσουν να κάνουν πάλι την πασαρέλα αντιδράσεων και κατηγοριών, μέχρι να βρεθεί ξανά πρόχειρα μια λύση, και μετά να καταλαγιάσουν τα πνεύματα.

Δυστυχώς όμως η ώρα για πρόχειρες λύσεις, έχει περάσει προ πολλού. Η Νυμφαία χρειάζεται εγκαταστάσεις και στελέχωση, και η εμπειρία από την πρώτη  μέρα λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, έχει αποδείξει πως με ευχολόγια, αυτά δεν γίνονται.

Και ενώ θα ήταν καλό όλοι οι φορείς που εμπλέκονται ή επηρεάζονται από τη λειτουργία της να συνεργαστούν, αυτό που μάλλον χρειάζεται είναι να βρεθεί κάποιος να μπει μπροστά σε αυτή την πρωτοβουλία, και οι άλλοι να τον στηρίξουν. Γιατί το κλείσιμο τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, δείχνει πως τίποτα δεν θα μας δοθεί χωρίς αγώνα. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να παιδευόμαστε…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.