Νοσηλευτικη Διδυμοτειχου, Τμημα Ψυχολογιας και αλλα καινα δαιμονια

Μόλις 9 πρωτοετείς φοιτητές παρακολουθούν φέτος τα μαθήματα

Μόλις 9 πρωτοετείς φοιτητές παρακολουθούν φέτος το παράρτημα Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στο Διδυμότειχο, συνεχίζοντας την φθίνουσα πορεία του, κάνοντας μάλιστα τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ να δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι το Τμήμα βρίσκεται εδώ και χρόνια στο σημείο μηδέν.

Μάλιστα δεν φοβήθηκε να μιλήσει και για τον ελέφαντα στο δωμάτιο, που είναι η ενσωμάτωση της στο ΔΠΘ και η μετακίνηση στο μέλλον στην Αλεξανδρούπολη, με την ίδρυση δύο Τμημάτων ως «αντιστάθμισμα». Για το πρώτο από αυτά, το Τμήμα Ψυχολογίας, σημείωσε ότι επίκειται η ρύθμιση για την λειτουργία του μέχρι το τέλος, μια εξέλιξη για την οποία θα μας επιτρέψετε να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί αυτό το ποίημα το έχουμε ακούσει τόσες φορές στο παρελθόν που το έχουμε μάθει απ’ έξω.

Από τη μία βρίσκουμε θετικό πως τουλάχιστον κάποιος στον Έβρο είναι αποφασισμένος να προσεγγίσει το θέμα κάπως διαφορετικά, αλλά πολύ φοβόμαστε πως ό,τι και να πει, δύσκολα θα δούμε πρόοδο είτε για τη Νοσηλευτική, είτε για την Ψυχολογία, (αν και εκλογές έρχονται, ποτέ δεν ξέρεις).

Είναι αλήθεια πως κάθε φορά που ακούμε για το θέμα και των δύο τμημάτων, θυμόμαστε ότι πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την αύξηση των τμημάτων στο ΔΠΘ, αφενός το Τμήμα Ψυχολογίας θα ιδρύονταν στην Κομοτηνή, αφετέρου είχε εκφραστεί από την τότε διοίκηση του ΔΠΘ η άποψη πως το τότε ΤΕΙ ΑΜΘ, αδιαφορούσε για το Τμήμα Νοσηλευτικής και την τύχη του, με την αδιαφορία αυτή να εκτείνεται σε όλα τα χρόνια της λειτουργίας του.

Η μετάβαση στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, αν δεν την χειροτέρεψε, δεν φαίνεται να βοήθησε την κατάσταση, ενώ ο Δήμος Διδυμοτείχου φαίνεται είτε να αδυνατεί, είτε να είναι απρόθυμος να εντοπίσει χώρους για τα Τμήματα.

Με την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο να αποτελεί αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης, τόσο στις ενδοπανεπιστημιακές όσο και στις εθνικές εκλογές που έπονται, και φανταζόμαστε και στις αυτοδιοικητικές που θα πραγματοποιηθούν σε ένα χρόνο, το έργο αυτό έχει ακόμα πολλές προβολές, πολύ φοβόμαστε όμως ότι μάλλον θα είναι όλα επαναλήψεις. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.