Νωριτερα απο ποτε και οι δασικες πυρκαγιες

Για τέταρτο εικοσιτετράωρο συνεχίζει να καίει η δασική πυρκαγιά που στα Πιέρια όρη

Για τέταρτο εικοσιτετράωρο συνεχίζει να καίει η δασική πυρκαγιά που στα Πιέρια όρη που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, την ώρα που χθες στην μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και εναέρια μέσα, πέραν των επίγειων δυνάμεων που ενισχύθηκαν.

Το σημείο της πυρκαγιάς θεωρείται ιδιαίτερα δύσβατο καθώς μεταξύ άλλων καίει σε χαράδρα γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των αρχών, ενώ ειδικοί ήδη εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, καθώς και για την τύχη του καταφυγίου άγριας ζωής που βρίσκεται κοντά στην πυρκαγιά.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω πυρκαγιά θυμίζει πολύ την προ δύο ετών φωτιά στο Παπίκιο όρος, με παρόμοια χαρακτηριστικά ως προς την προσβασιμότητα και την δυσβατότητα της περιοχής, ξυπνώντας άσχημες μνήμες για μια τεράστια οικολογική καταστροφή που μέχρι και σήμερα δεν αξιολογήθηκε.

Όπως φυσικά ξυπνά και τις μνήμες του περσινού Καλοκαιριού σε Έβρο και Ροδόπη που πέρα από την ανυπολόγιστη καταστροφή θρηνήσαμε και ανθρώπινες ζωές.

Να σημειωθεί πάντως πως η εν λόγω πυρκαγιά στα Πιέρια όροι είναι η πρώτη μεγάλη δασική ανάμεσα ωστόσο σε σχεδόν δέκα δασικές πυρκαγιές που σύμφωνα με την πυροσβεστική εκδηλώθηκαν το τελευταίο τριήμερο του Μαρτίου, 29 με 31 Μαρτίου συγκεκριμένα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Γεγονός που θα πρέπει να μας προβληματίσει αλλά κυρίως να μας επαγρυπνήσει ώστε να προλάβουμε τυχών «δυσάρεστα» γεγονότα.

Οι αρχές άλλωστε έχουν ήδη κινητοποιηθεί, σε επίπεδο καλέσματος προς τους πολίτες για την προετοιμασία τους για την αντιπυρική περίοδο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν μόνο σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.