Νο φαρασακια στα κυτια των Νο ΚΑΚΑ

Παντελής έλλειψή τους σε τουλάχιστον τρία κυτία

Πάει ένας χρόνος και κάτι από τότε που ο δήμος, «σύστησε» στους ιδιοκτήτες τετράποδων της πόλης μας τα φαρασάκια μιας χρήσης Νο ΚΑΚΑ που χρησιμεύουν για το μάζεμα ακαθαρσιών.

Το πώς υποδέχθηκαν οι συμπολίτες αυτή την παροχή δεν μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας.

Κρίνοντας όμως από την παντελή έλλειψή τους σε τρία κυτία από τα οποία μπορούν να τα προμηθεύονται μάλλον η ανταπόκριση είναι θερμότατη.

Όσο και να τα αναζητήσαμε, στο κυτίο στην αρχή της Βενιζέλου, πλησίον του ΚΕΠ στην Κεντρική Πλατεία, αλλά και στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο από την Λεωφόρο Δημοκρατίας, δεν βρήκαμε ούτε ένα. Και αυτό όχι για μια ημέρα αλλά για διάστημα τριών ημερών.

Γι’ αυτό και λέμε ότι η ανταπόκριση είναι θερμότατη, αφού μάλλον οι συμπολίτες τα χρησιμοποιούν τόσο, που κάνουν φτερά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός κι αν… κάποιος όλο αυτό το διάστημα δεν τα προμήθευσε ποτέ με νέα φαρασάκια.

Ίσως πάλι να φταίει η θερινή ραστώνη και η αδειανή πόλη, που επιβράδυνε τους ρυθμούς τροφοδοσίας; Ποιος ξέρει;

Θα πείτε ψιλά γράμματα μπροστά σε όλα αυτά που ζούμε. Όμως οι ακαθαρσίες σε δρόμους, πεζοδρόμια, χώρους αναψυχής εντός του αστικού ιστού είναι και αυτό ένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Και αφού ο δήμος αποφάσισε να δώσει μια εναλλακτική ευχέρεια στους ιδιοκτήτες τετράποδων καλό θα είναι να επιμένει να παρακολουθεί την εξέλιξη της πρωτοβουλίας και να μην την εγκαταλείπει όταν περνά ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών.

Μόνο έτσι θα μπορέσει ίσως να ευαισθητοποιήσει τους αδιάφορους -ναι υπάρχουν και αυτοί- ιδιοκτήτες τετράποδων που ίσως όταν δουν κάποιον άλλο να τα χρησιμοποιεί «δεηθούν» να τα χρησιμοποιήσουν και αυτοί…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.