Νικος Πορτοκαλογλου και Λαυρεντης Μαχαιριτσας υποδεχονται στην Αθηνα τον Θαναση Γκαιφυλλια

Απαρατήρητα

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υποδέχονται για ένα μουσικό αφιέρωμα στις 14 και 15 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μια εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Θανάση Γκαϊφύλλια.
 
Τραγουδοποιός και ερμηνευτής της χρυσής εποχής των μπουάτ και της ηλεκτρικής σκηνής, ο στιχουργός  και συνθέτης άφησε παρακαταθήκη σημαντικών τραγουδιών – και όχι μόνο – πριν αναχωρήσει για την πατρίδα του, τη Θράκη.
 
Από το '77 μέχρι σήμερα ζει στην Κομοτηνή, χωρίς να σταματήσει ποτέ να δημιουργεί και να ηχογραφεί αλλά οι εμφανίσεις του  στην Αθήνα είναι σπανιότατες.  Ωστόσο δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των δύο καλλιτεχνών και έτσι όλοι μαζί θα παρουσιάσουν ένα μικρό τιμητικό αφιέρωμα στη δουλειά του και τις κορυφαίες στιγμές της διαδρομής του.
 
Ο ίδιος μάλιστα επέλεξε να ανακοινώσει την εμφάνισή του με ένα απολαυστικό βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. Σε αυτό παρουσιάζεται μέσα από την οθόνη ενός τάμπλετ να ερμηνεύει την «Ατελείωτη διαδρομή» μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
 
«Σας το είπα, είναι πολύ δύσκολο. Εγώ Κομοτηνή, εσείς Αθήνα δεν μπορούμε να συντονιστούμε», λέει ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, δίνοντας έτσι την ιδέα στους άλλους δύο ερμηνευτές να του προτείνουν να βρεθεί στην παράσταση.«Σας προσκαλώ με την σειρά μου με έναν σκοπό, να μεγαλώσει η παρέα» καταλήγει .
 
Όσοι πιστοί εξ Αθηνών, λοιπόν,  προσέλθετε. Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.