Νικη για τους κατοικους των Φερων

Απαρατήρητα

Τη συνέχεια της λειτουργίας του καταστήματος της  Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες, σε αναστολή της σχετικής απόφασης που είχε λάβει η διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε χθες ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Κολγιώνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση ανεστάλη τουλάχιστον μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου του 2021, γεγονός που όπως επισημαίνει και ο ίδιος οφείλεται τόσο στις προσπάθειες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, των βουλευτών Έβρου και λοιπών τοπικών φορέων αλλά κυρίως χάρη στους κατοίκους που διεκδίκησαν συλλογικά το μη κλείσιμο του καταστήματος προβαίνοντας μάλιστα σε κινητοποιήσεις.

Μια είδηση που πέρα από προσωρινά έστω χαμόγελα, αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για τους κατοίκους της περιοχής και αποδεικνύει τα πόσα μπορεί κανείς να πετύχει με αγώνα συλλογικό.

Σε μία υπόθεση που την έχουμε ζήσει και στο πρόσφατο παρελθόν στην Ροδόπη και δη στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών, που ο αγώνας επίσης δόθηκε, μάχες κερδήθηκαν αλλά δυστυχώς εκ του σημερινού αποτελέσματος, ο «πόλεμος» χάθηκε.

Αφήνοντας όμως παρακαταθήκη τον κοινό αγώνα για το κοινό καλό απέναντι σε αποφάσεις άλλων, «ξένων» με τις ανάγκες του τόπου που προφανώς θέτουν άλλες προτεραιότητες.

Δεν θέλουμε να προϊκονομίσουμε κανέναν αποτέλεσμα, ίσα ίσα να προτάξουμε το ότι κάθε «μάχη» είναι και διαφορετική και σε κάθε μία εξ αυτών οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να δίνουν το παρών για την διεκδίκηση καλύτερων ημερών.

Εύγε συνολικά σε όσους κατέστησαν εφικτό το αποτέλεσμα αυτό!

Φωτογραφία: “Η Γνώμη”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.