Νερο στον μυλο των αντιεμβολιαστων

Απαρατήρητα

Ζεστά φαίνεται πως έχουν πάρει το θέμα των εμβολιασμών οι των 30 και άνω. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργο Γεωργαντά,  μέσα στο πρώτο 24ωρο ανοίγματος της πλατφόρμας κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Την ίδια ώρα αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει».

Ατυχέστατη δήλωση, που μπορεί να είχε πολιτική στόχευση, όμως έτσι όπως εκφράστηκε, υπό τη μορφή «ατάκας», άφησε σκιές. Ο ίδιος έσπευσε βέβαια αμέσως στη συνέχεια να διευκρινίσει πως «δεν υπονοώ ότι είναι επικίνδυνο» όμως η ζημιά είχε γίνει ήδη.

Τα όσα είπε όμως σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του ίσως θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας «υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι και συμφέροντα από πίσω. Δεν μπορεί να έχει κάνει όλη η Βρετανία το εμβόλιο της AstraZeneca και να μην υπάρχει πρόβλημα και η Ευρώπη να έχει πρόβλημα».

Κάτι που συνάγεται και από τα συμφαζώμενα του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, που είπε ότι η δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, από το φθινόπωρο, θα αφορά μόνο εμβόλια της τεχνολογίας mRNA που καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, τα οποία θα παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, σημείωσε, de facto, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech. 

Διαπίστωση που επιβεβαιώνει και η Ντόρη Μπακογιάννη που δήλωσε σχετικά με τις εν λόγω δηλώσεις πως «είναι ατυχέστατες αυτές οι δηλώσεις και χρησιμοποιώ πολύ ευγενική έκφραση… το είπα και για τον κ. Σχοινά που έκανε αυτή τη δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει το AstraΖeneca. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν του αρέσει η εταιρεία, γιατί δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στις παραδόσεις… όχι για την ποιότητα του εμβολίου… Ο κ. Σχοινάς έτσι όπως έκανε την δήλωση, είναι μία δήλωση που δημιούργησε ερωτηματικά. Εμείς ξέρουμε ότι ο λόγος που “τα έχει πάρει” η Κομισιόν με την AstraZeneca είναι ότι ενέπαιξε την Κομισιόν… αν έχει διαφορετικά στοιχεία, αντίθετα από του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να βγει να το πει. Δεν είναι δυνατόν να πλανιέται αυτή η ανασφάλεια… όλοι αυτοί οι κύριοι που κάθονται στις Βρυξέλλες καλά θα κάνουν να δώσουν λογαριασμό, επιτέλους. Και δεν πέτυχαν και έρχονται σήμερα και δημιουργούν ερωτηματικά στον κόσμο».

Και το δυστυχές είναι ότι όλη αυτή η ατυχής αλυσίδα δηλώσεων ρίχνει νερό στον μύλο των αντιεμβολιαστών…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.