Νεες θεσεις παρκινγκ;

Μετατροπή πεζοδρομίων σε θέσεις στάθμευσης

Το γεγονός ότι η Κομοτηνή έχει τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, δυσανάλογο μάλιστα με το μέγεθός της ως πόλη, είναι γνωστό και χιλιοκατατεθειμένο στον δημόσιο λόγο. Το ότι η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας γιγάντωσε το ζήτημα λόγω της ενθάρρυνσης των οδηγών να παρκάρουν ακόμα και στη μέση του δρόμου, βασικών οδικών αρτηριών, επίσης δεδομένο.

Αυτό που αναπτύσσεται όμως ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα είναι η «μετατροπή» πεζοδρομιών σε άλλα «αυτοσχέδια» πάρκινγκ όπως στην εικονιζόμενη περίπτωση από κεντρική οδό της πόλης και συγκεκριμένα στα πέριξ του Άλσους της Περιφέρειας. Περίπτωση, όχι σαφώς η μοναδική, αλλά τρανταχτό παράδειγμα της νοοτροπίας που φαίνεται πως διακατέχει μερίδα συμπολιτών, καθώς η εν λόγω γειτονιά σύμφωνα και με τους ίδιους τους περιοίκους της διαθέτει αρκετές θέσεις πάρκινγκ, εκτός πεζοδρομίου όπως συμπεραίνει κανείς και από την ονομασία του προορίζεται για τους πεζούς.

Ίσως βέβαια οι ιδιοκτήτες – οδηγοί των εικονιζόμενων οχημάτων να μπήκαν στην διαδικασία να μιμηθούν την πρακτική της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έμπροσθεν του διοικητηρίου της οποίας επί του πεζοδρομίου υπάρχει πάρκινγκ, οριοθετημένο όμως και νόμιμο, εν αντιθέσει με τις εικονιζόμενες «θέσεις» στο πεζοδρόμιο.

Πέραν της μη λογικής λοιπόν επιλογής θέσης πάρκινγκ, τουλάχιστον στο δικό μας μυαλό, όπως επισημαίνει ο αναγνώστης που μας κοινοποίησε την εν λόγω φωτογραφία ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε και η «ανέχεια» των αρμοδίων αρχών, ήτοι της τροχαίας η οποία ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες χθες επενέβη μοιράζοντας περισσότερα των τριών πρόστιμα, κατόπιν σχετικών καταγγελιών.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.