Νεα σελιδα στην ακαδημαικη σταδιοδρομια του Ξυλαγανιωτη Καρεν Χαναγκιαν

Θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, ως επισκέπτης καθηγητής

Το επόμενο βήμα στην ακαδημαϊκή του καριέρα ανακοίνωσε ο ξυλαγανιώτης επιστήμονας Κάρεν Χαναγκιάν, καθώς από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, ως επισκέπτης καθηγητής στη βαθμίδα του Λέκτορα ελληνικής γλώσσας του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου. Αφού εκπροσώπησε επάξια το ΔΠΘ στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Σικάγο, μέσω των προγραμμάτων πρακτικής άσκησης του ERASMUS+, ήρθε η στιγμή να περάσει από την «αντίπερα όχθη» και να διδάξει σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο fb  για το νέο του ταξίδι στον χώρο της διδασκαλίας, έγραψε: «Φέτος η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με βρίσκει στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, ως επισκέπτη καθηγητή στη βαθμίδα του Λέκτορα ελληνικής γλώσσας του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου. Ένα μεγάλο όνειρο ζωής, ένα όνειρο των εφηβικών μου χρόνων, πραγματοποιείται.

Αυτό το όνειρο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τις πολύτιμες συμβουλές και την εγκάρδια βοήθεια της κυρίας Ζωής Γαβριηλίδου, την οποία εκ προοιμίου θέλω να ευχαριστήσω για όλη την πραγματική και ανιδιοτελή προσφορά της σε εμένα αλλά και σε όλους τους φοιτητές της. Με στεναχωρεί πραγματικά που μετά από πέντε χρόνια (σαν εχθές θυμάμαι το διεθνές συνέδριο «Έδρες νεοελληνικών σπουδών στην Ευρώπη» που σας είχα γνωρίσει πρώτη φορά!) δεν θα είμαστε στην ίδια περιοχή, αλλά νοητά βρίσκεται πάντα στο πλευρό μου, όπως κάθε φορά. Σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής μου ήταν δίπλα μου, πολύτιμος αρωγός, αποδεικνύοντας στην πράξη την έννοια μίας γνήσιας εκπαιδευτικού και αξιοζήλευτης ακαδημαϊκού.»

Του ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια και καλή ακαδημαϊκή χρονιά. Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.