Να προτασσονται τα επενδυτικα σχεδια στην Πολεοδομια;

Στο περιθώριο της συζήτησης, που έγινε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, αρχικά για τον προγραμματισμό των τακτικών προσλήψεων και εν συνεχεία για την ανησυχητική υποστελέχωση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, με παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Φελίνα Καζάκου, πήρε την πρωτοβουλία να θίξει μια ξεχωριστή διάσταση της όλης προβληματικής κατάστασης, που έχει να κάνει με την υπερβολική καθυστέρηση στον έλεγχο και την αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων που υποβάλλονται στις υπηρεσίες της διεύθυνσης. Επικαλούμενη την κοινωνική διάσταση αυτού του ζητήματος, το γεγονός δηλαδή ότι εξαρτάται η δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή, η κ. Καζάκου διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στους συγκεκριμένους φακέλους. «Σε περιπτώσεις που κατατίθενται φάκελοι που αφορούν σε επενδυτικά σχέδια ή αφορούν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε, «νομίζω ότι εκεί θα μπορούσαμε ενδεχομένως να δίνουμε μία προτεραιότητα, γιατί αυτή τη στιγμή η αγορά έχει την ανάγκη ανάπτυξης τέτοιων πρωτοβουλιών».
 
Παίρνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης γνωστοποίησε ότι η πάγια εντολή που έχει δοθεί προς τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας είναι να τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο της υποβολής των φακέλων, με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις εκείνες όπου υπάρχουν προθεσμίες από συγχρηματοδοτούμενα έργα και ανακύπτει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης. «Υπάρχει ένα θέμα που αφορά στις επενδύσεις», αναγνώρισε, αντιτείνοντας όμως ότι εκεί δεν υπάρχει το αδιαμφισβήτητο τεκμήριο, που υπάρχει στα θέματα του ΕΣΠΑ ως προς τις προθεσμίες. Μάλιστα ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως και ίδιος έχει γίνει αποδέκτης οχλήσεων από ενδιαφερόμενους επενδυτές, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι κάποια από τα αιτήματα είναι βάσιμα.
 
Επισήμανε ωστόσο ότι για να ισχύσει μια τέτοια διακριτική μεταχείριση στην εξυπηρέτηση από την Πολεοδομία, πρέπει να αποφασίσει σχετικά το ανώτατο συλλογικό όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο. «Ουδείς αλάθητος, αλλά κι εγώ προσωπικά δε θέλω να πάρω μια πρωτοβουλία ως δήμαρχος και ως διοίκηση και να πω ότι θα κάνουμε εξαιρέσεις όπου θα έχουμε επενδύσεις», υπογράμμισε. «Αν κάποια παράταξη ή μέλος του δημοτικού συμβουλίου θέλει να φέρει ένα τέτοιο θέμα στο επόμενο συμβούλιο, ώστε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εξουσιοδοτηθεί η Πολεοδομία έτσι ώστε κατά την κρίση της να δίνει προτεραιότητα σε τέτοιου είδους αιτήματα, εδώ είμαστε να το δούμε», προσέθεσε. «Να ξέρουμε μόνο ότι εδώ δεν υπάρχει το αμάχητο τεκμήριο, που υπάρχει στα θέματα του ΕΣΠΑ», επανέλαβε, ενώ καταλήγοντας εξέφρασε τη γνώμη ότι η όποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι ομόφωνη «για να μη μας κατηγορήσει κανένας για τίποτα», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.
 
Η παρένθεση, που είχε ανοίξει με την παρέμβαση της κ. Καζάκου, έκλεισε τελικά μετά από την απάντηση του δημάρχου, χωρίς να δηλωθεί κάποιο δείγμα προθέσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ίσως αυτό να δηλωθεί δια της επίσημης οδού, με την κατάθεση σχετικού αιτήματος σε επόμενη συνεδρίαση. Οψόμεθα…Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.