Να ωριμασουμε πολιτικα

Με αφορμή το περιστατικό με την υποψήφια Σεβήλ Πεχλιβάν

Ποτέ δεν περιμέναμε ότι το 2023 οι δηλώσεις φρονημάτων πάσης φύσεως θα αποτελούσαν αντικείμενο δημοσιογραφικής κριτικής, σχολιασμού και αντιπαράθεσης. Νομίζουμε ότι η περίπτωση της κ. Σεβήλ Πεχλιβάν θα πρέπει να γεννήσει προβληματισμό και για το γεγονός ότι το επίμαχο περιστατικό που της καταλογίζουν ήταν αφορμή για  να αφήσουν κάποιοι αιχμές στο πρόσωπό της και για το γεγονός ότι και η ίδια αναγκάστηκε να απαντήσει.

Αν μη τι άλλο παράδοξο σε έναν τόπο που χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούμε με σεβασμό στα διαφορετικά θρησκευτικά μας πιστεύω κάποιοι να κατηγορούνται για το μέγεθος της ευσέβειάς τους. Αν δεν κάνουμε λάθος και στις δύο θρησκείες τα ζητήματα ευσέβειας άλλος, ανώτερος από εμάς,  είναι που τα κρίνει.

Και βέβαια αλίμονο μας αν κρίνουμε τον κάθε υποψήφιο, παλιό ή νέο δεν έχει σημασία, από το πόσο «καλός» πιστός είναι. Αλλού θα πρέπει να εστιάζει η προσοχή μας. Στις ιδέες και τις προτάσεις που διατυπώνει, τις αξίες που πρεσβεύει και προτάσσει, για τον τόπο μας ο κάθε υποψήφιος.

Μόνο έτσι ίσως ωριμάσουμε πολιτικά και θα στέλνουμε σε πολιτικές θέσεις, όχι αυτούς που μας αξίζουν αλλά αυτούς που αξίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.