Να λειτουργησει τουριστικη επιβατικη αμαξοστοιχια στα στενα του Νεστου ζητουν οι εμποροι της Ξανθης

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου

Η ανυπαρξία επιβατικών τρένων από τη Δράμα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, έχει θιγεί επανειλημμένως, τόσο από εμάς όσο και από πολλούς άλλους, και φαίνεται πως αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί σίγουρα στο εγγύς, και πιθανότατα στο απώτερο μέλλον.

Για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα όμως από την παύση του περάσματος των τρένων, υπάρχει η πρόταση για την δημιουργία τουριστικής γραμμής τρένου στα στενά του Νέστου, μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, στην οποία το γεγονός ότι το τρένο δεν μπορεί να πάει γρήγορα, αποτελεί πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.

Στην πρόταση λοιπόν επανέρχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια, την οποία κοινοποιεί στην HELLENIC TRAIN Α.Ε., την Περιφέρεια ΑΜΘ και τις Αντιπεριφέρειες Δράμας και Ξάνθης, τους Δήμους που βρίσκονται στη διαδρομή αλλά και τους βουλευτές της Ξάνθης.

Σε αυτή, τονίζουν πως «ζούμε σε έναν ευλογημένο από την φύση τόπο. Βιώσαμε στα πάρεργά μας από μικροί οικογενειακώς μέσα από απλές ήπιες εναλλακτικές μορφές ιχνηλάτησης, τις ομορφιές του τόπου μας. Εδώ και πολλά χρόνια όμως ζούμε το μοναδικό φαινόμενο αποδόμησης της επισκεψιμότητας των γραφικών στενών του Νέστου Ποταμού μέσω της μοναδικής επιλογής της τουριστικής επιβατικής αμαξοστοιχίας. Παρατηρούμε ότι σε άλλες εν τη Ελλάδι περιπτώσεις, όπως του Πηλίου και των Καλαβρύτων, οι γραμμές να λειτουργούν κανονικά»

Για αυτό και ζητούν να ενημερωθούν ποια είναι τα σχέδια του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα, μια ερώτηση μάλλον ρητορική, γιατί μετά από τόσα χρόνια ακινησίας, τα σχέδια αυτά μάλλον είναι ξεκάθαρα.

Παρόλα αυτά μπορούμε να ελπίζουμε, γιατί στην Ελλάδα, αν κάτι δεν λείπει, είναι η πίστη στα θαύματα, το κατά πόσο αυτά συμβαίνουν, είναι κάτι που χωρά πολλή συζήτηση.

Ας μην απελπιζόμαστε όμως, αν δεν βάλουν τουριστικό τρένο, υπάρχει και το railbiking.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.