Να φυγει η να μεινει το γλυπτο;

Απαρατήρητα

Με ένα διαφορετικό τρόπο αποφάσισε να μάθει τη γνώμη των πολιτών της Αλεξανδρούπολης ο Δήμος, με αφορμή ένα θέμα το οποίο, όσο και αν φαίνεται απίθανο, ήταν αρκετά διχαστικό.

Έτσι πραγματοποίησε διαδικτυακή δημοσκόπηση στο fb, για το κόκκινο γλυπτό ANASTASIS DELTA που βρίσκεται στην πλατεία του φάρου, (δίπλα στην προτομή της Δόμνας Βιζβύζη) το οποίο δημιούργησε αντιδράσεις από την πρώτη μέρα της τοποθέτησής του, και οι οποίες κατά καιρούς είναι έντονες, και παρόλο που είναι εκεί αρκετά χρόνια, δεν έχουν κοπάσει.

Το ερώτημα ήταν αν θα πρέπει να μετακινηθεί ή όχι, και παρόλο που οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις είναι από τη φύση τους αναξιόπιστες, η συντριπτική πλειοψηφία των 2,7 χιλιάδων ψήφων, ήταν υπέρ της μετακίνησης του, (με ποσοστό 89%), κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει πως το γλυπτό έχει φανατικούς πολέμιους.

Πάντως αυτό που παρουσιάζειπερισσότεροενδιαφέρον είναι πως στα σχόλια της δημοσκόπησης δημιουργήθηκε μια συζήτηση για την μελλοντική χωροθέτησή του, στην οποία πέρα από τις απόψεις που μπορούν να συμπυκνωθούν στην φράση «στο πυρ το εξώτερο» (από την αρχή υπήρξαν ενστάσεις για την αισθητική του γενικότερα), υπήρχαν και αρκετές προτάσεις που αφορούσαν υποψήφιες τοποθεσίες σε όλη την πόλη.

Ίσως λοιπόν το κέρδος για το Δήμο να μην είναι τόσο η άποψη των δημοτών για το αν πρέπει να μείνει το γλυπτό εκεί, που λίγο πολύ ήταν γνωστή, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες δεν περιορίστηκαν στην στείρα άρνηση, αλλά σκέφτηκαν για το πού θα τοποθετηθεί.

Είναι και αυτό ένα κέρδος…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.