Ν. Ιωαννιδης: Ο πρωτος κωφος αποφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης που φορεσε το εθνοσημο στο στηθος

Απαρατήρητα

Οι άνθρωποι πολλές φορές καταφέρνουν να ξεπερνάνε τα όρια τους. Υπάρχουν και άτομα που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καταφέρνουν να πραγματοποιούν τα όνειρά τους και να δείχνουν τον δρόμο σε όλους εμάς, που ενώ τα έχουμε όλα συνεχίζουμε καθημερινά να ζητάμε ακόμη περισσότερα.

Ένας από αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας είναι ο Νίκος Ιωαννίδης, εκ γενετής κωφός και μεγάλωσε σε μία κοινότητα κωφών και φοίτησε σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο κωφών. Η αγάπη του για την ζωή και τον αθλητισμό τον έφερε στην πόλη μας προκειμένου να σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, από όπου αποφοίτησε όντας ο πρώτος κωφός πτυχιούχος από το Τμήμα. Η δύναμη της θέλησης τον ώθησε μάλιστα να φτάσει να έχει συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας Κωφών.  

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε παραδέχθηκε πως «Ναι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στην επικοινωνία με τους καθηγητές» αλλά παράλληλα εγκωμίασε την στάση των συμφοιτητών του, οι οποίοι έψαχναν να βρουν τρόπους επικοινωνίας και συνεννόησης «και προπαντός δεν βίωσα και ένιωσα τον ρατσισμό στο Πανεπιστήμιο» συμπλήρωσε! Παράλληλα όμως ανέφερε  πως δυστυχώς τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι απροετοίμαστα να υποδεχθούν κωφά άτομα.

Παραδείγματα σαν αυτό του Νίκου μας δίνει ελπίδα πως η δύναμη της θέλησης ξεπερνάει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν. Β.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.