«Μουσαφιρηδες» απο Κυπρο, Σερβια, Ρουμανια φιλοξενουν Ηροδικος και Περπατω

Συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης

Ο Ηρόδικος σε συνεργασία με τους acpelia cyprus, cnba serbia, scout society φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του «Περπατώ» το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης “Inclusion of disabled people through basketball Erasmus+”, στο οποίο συμμετέχουν ωφελούμενοι από την Κύπρο, την Σερβία και τη Ρουμανία. Στόχος του προγράμματος είναι η συμπερίληψη μέσα από το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Την πρώτη μέρα του προγράμματος μετά από μια σύντομη υποδοχή και παρουσίαση του αθλητικού σωματείου Ηρόδικος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ξεναγηθούν στη πόλη της Κομοτηνής.

Τη δεύτερη μέρα του project ξεκίνησαν τα workshop με μια παρουσίαση με τους βασικούς κανόνες και τη ιστορία του αθλήματος και συνεχίστηκε με τη διαδικασία κατηγοριοποίησης των αναπήρων ατόμων (classification). Ακολούθησε βασική εκπαίδευση αμαξιδίων σε ράμπες και πεζοδρόμια και μεταφορές από το αμαξίδιο στο κρεβάτι και αντίστροφα. Στα απογευματινά workshops οι συμμετέχοντες πήγαν στο γήπεδο του μπάσκετ όπου τους περίμενε ο προπονητής του Ηρόδικου Βαΐος Γιώρας δείχνοντας τους το χειρισμό μπασκετικού αμαξιδίου, το screen, τη ντρίπλα και οι παίκτες έπαιξαν ένα μικρό παιχνίδι για να κατανοήσουν τις πραγματικές συνθήκες παιχνιδιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.