Μονα-ζυγα… ΝΔ στην ΑΜΘ;

Απαρατήρητα

Μια ανησυχία πλανάται πάνω από την Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά την ανακοίνωση από την ΝΔ του χρίσματος στον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, μιας και όλοι οι φερέλπιδες υποψήφιοι για την ηγεσία της Περιφέρειας, από όλες τις παρατάξεις, μετρούν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται είτε να «βουτήξουν» είτε να κάνουν πίσω, ενώ οι φήμες για το δεξιό «αντάρτικο» δίνουν και παίρνουν.
 
Σε αυτή την προεκλογική περίοδο βέβαια, τα νερά κάνει ακόμα πιο θολά η απλή αναλογική, η οποία σχεδόν εγγυάται, ιδίως αν υπάρχει πανσπερμία παρατάξεων, ότι όχι μόνο δεν θα υπάρχει Περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, αλλά και ότι αυτός (ή αυτή) δεν θα έχει μεγάλο αριθμό συμβούλων, οπότε θα πρέπει να προσεγγίσει μία, ή περισσότερες, παρατάξεις ώστε να μπορεί να περνάει ακόμα και βασικά θέματα.
 
Και αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους όλες οι παρατάξεις, και όλοι οι υποψήφιοι, δημιουργεί όμως και μια πραγματικότητα, που ίσως αναλογίζονται και οι «αντάρτες».
 
Το θέμα είναι το εξής: ας υποθέσουμε ότι θα υπάρξει δεξιό «αντάρτικο» στην περιφέρεια, ανεξάρτητα υποψηφίου Περιφερειάρχη, και έχουμε δύο παρατάξεις που προέρχονται από το χώρο, τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή. Αυτό που είναι πολύ πιθανό είναι ότι αυτές οι παρατάξεις θα «μαζέψουν» απογοητευμένους, δυσαρεστημένους, ακόμα και ανεξάρτητους ψηφοφόρους, δίνοντας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ένα μεγάλο αριθμό συμβούλων προερχόμενων ή προσκείμενων στη ΝΔ, οι οποίοι μπορεί, κατά τη διάρκεια της θητείας να θυμηθούν πως είναι παλιοί συναγωνιστές, και να δώσουν τα χέρια.
 
Έτσι ο επόμενος Περιφερειάρχης, ανάλογα φυσικά με το πόσο ευέλικτος θα είναι την επόμενη των εκλογών ή θα έχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο, σε επίπεδο πλειοψηφίας, μπλοκ με το μέρος του, αν προέρχεται από αυτές τις παρατάξεις, ή ένα ιδιαίτερα εχθρικό μπλοκ απέναντί του, αν δεν προέρχεται από το χώρο, «δένοντάς» του σε πολλές περιπτώσεις τα χέρια. Ας αρχίσουν οι χοροί λοιπόν (και οι θεωρίες συνωμοσίας). Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.